Jedną z największych zalet mięsa jest zawarte w nim źródło białka, które przyswaja się lepiej niż jego roślinne odpowiedniki. Oprócz tego, jest ono bogate w składniki mineralne, takie jak np.:...
Sytuacja na rynku żywca wieprzowego w ostatnim czasie nie należały do najlepszych. W związku z tym, ważna jest opłacalność hodowli tuczników, na co wpływa wysoka zdrowotność zwierząt. Jest ona...
Działasz w branży spożywczej i szukasz sprawdzonego dostawcy wędlin z wieprzowiny, kiełbasy białej surowej, salcesonu lub szybki tradycyjnej? Chcesz poszerzyć swoją ofertę o ręcznie robione kabanosy...
Jesteś świadomym konsumentem, który zwraca uwagę na jakość produktów spożywczych? Chciałbyś odżywiać się zdrowo i mieć pewność, że wybrane przez Ciebie mięso jest wolne od chemii i szkodliwych...
Mięsa i wędliny z dziczyzny ponownie wracają do jadłospisu Polaków. Nie tylko spotkać można zatem je na weselnych stołach wiejskich, czy w karczmach i restauracjach staropolskich, ale coraz częściej...
Stoły wiejskie cieszą się w całym kraju niesłabnącym zainteresowaniem i wbrew pozorom nie tylko spotykane są w karczmach oraz podczas wesel. Niezwykły świat naturalnych wędlin i mięs, które podane są...
Od dłuższego czasu masz kłopoty z pamięcią, wypadają Ci włosy, a Twoja skóra jest blada i wysuszona? W takiej sytuacji konieczne będzie wykonanie podstawowych badań i sprawdzenie, czy nie towarzyszy...
Prowadzisz sklep sprzedający produkty ekologiczne i szukasz sprawdzonej firmy, która specjalizuje się w przetwórstwie i dystrybucji drobiu ekologicznego? Jeśli tak, to koniecznie przeczytaj nasz...
Wesele, impreza integracyjna ze współpracownikami, złote gody, ważna rocznica - te wszystkie przyjęcia często są huczne i organizuje się je z rozmachem. Coraz większą popularnością na tego typu...
Polskie wędliny są smaczne, zdrowe i naturalne, a szczególnie produkowane na Podhalu. Możemy powiedzieć, że te skarby Podhala to nasze najlepsze polskie smaki, które przypominają nam lata rodzimych...
Zakłady przetwórstwa mięsa to punkty, z którymi współpracuje wiele firm – m.in. lokale gastronomiczne, ale nie tylko. Można w nich nabyć mięso precyzyjnie poporcjowane, co ułatwia późniejszą sprzedaż...
Jakość mięsa, które kupujemy, zależy od całego procesu jego powstania. Mięso ekologiczne w zasadniczy sposób różni się od produktów pochodzących z hodowli przemysłowej. Różnice te mają wpływ na smak,...
Mięso to jeden z podstawowych składników diety wielu osób. Jest doskonałym źródłem białka i pozwala na zaspokojenie apetytu, a przyrządzone we właściwy sposób staje się wyjątkowym przysmakiem....
Polskie wyroby wędliniarskie można z łatwością kupić w tysiącach sklepów w różnych państwach europejskich, w tym w Rosji, a także w Azji. Jeśli chodzi o rodzimy rynek producencki, warto wiedzieć, że...
Organizując grilla dla rodziny lub znajomych chcemy mieć pewność, że serwowane przez nas mięso jest najwyższej możliwej jakości. Tradycyjnie na grillu nie może zabraknąć kiełbas, ale chętnie...
Każdego roku w Polsce produkowanych jest blisko 3 miliony ton mięsa wieprzowego. Stawia to nasz kraj na czele europejskich producentów, czego dowodem jest bardzo szeroki rynek zbytu. Polskie mięsa są...
W polskiej kuchni królowa mięs jest tylko jedna: wieprzowina. Najbardziej tradycyjne dania znad Wisły nie mogłyby powstać, gdyby nie mięso wieprzowe. I choć obecnie mięso tego rodzaju jest absolutną...
Kiełbasy, szynki i wszelkie wyroby z wieprzowiny są bardzo popularne w Polsce. Mięso wieprzowe kupuje się ze względu na cenę, dobry smak i możliwość szybkiego przygotowania. Warto znać jego wartości...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów