247 artykułów dla: mięso

  • Charakterystyka mięsa wołowego

    Charakterystyka mięsa wołowego

    Wołowina to taki typ mięsa, który uznawany jest cały czas za jeden z najzdrowszych jego rodzajów chociażby ze względu na dużą ilość niezbędnych dla prawidłowej pracy naszego organizmu witamin oraz...

  • Skup i sprzedaż bydła opasowego i mlecznego

    Skup i sprzedaż bydła opasowego i mlecznego

    W czasach, kiedy Polacy zaczęli dbać oto, skąd pochodzi spożywana przez nich żywność, ogromnym powodzeniem cieszą się ekologiczne sposoby produkcji. Do takich, wziętych pod lupę produktów, znalazły...

  • Wędliny produkowane w zgodzie z naturą i tradycjami

    Wędliny produkowane w zgodzie z naturą i tradycjami

    Wędliny produkowane tradycyjnymi, rzemieślniczymi metodami zyskują coraz większe zainteresowanie nabywców. Klienci cenią ich smak, a także to, że są produkowane w/g tradycyjnych receptur. Tak, jak w...

  • Zalety mięsa cielęcego

    Zalety mięsa cielęcego

    Mięso cielęce nie gości zbyt często na naszych stołach. Dużo większą popularnością cieszy się wszechobecna wieprzowina oraz oczywiście drób. Tymczasem to cielęcina ma zalety i właściwości, których...

  • Łańcuch dostaw świeżych mięs

    Łańcuch dostaw świeżych mięs

    Dostarczanie każdego dnia odpowiedniej partii wysokich jakościowo mięs, to bardzo złożone gospodarcze i logistyczne działanie, które opiera się na łańcuchowej kooperacji wielu podmiotów. W Polsce...

  • Gdzie zjeść najlepsze dania tradycyjne oraz nowoczesne?

    Gdzie zjeść najlepsze dania tradycyjne oraz nowoczesne?

    Nie brakuje nam współcześnie restauracji. Warto jednak szukać takich, które powstały z miłości – do jedzenia, jak i do klientów. Najciekawsze są restauracje oferujące różnorodne menu, aby każdy...

  • Hale handlowe i ich atuty

    Hale handlowe i ich atuty

    Znalezienie wartościowych i lokalnych produktów to marzenie wielu osób. Niestety nie zawsze można pozwolić sobie na takie luksusy. Nie w każdym mieście funkcjonują hale handlowe, oferujące produkty...

  • Drób ekologiczny – czym jest i dlaczego warto go wybrać?

    Drób ekologiczny – czym jest i dlaczego warto go wybrać?

    Mięso to istotny składnik zbilansowanej diety. Szczególnie drobiowe produkty dostarczają naszemu organizmowi pełnowartościowe białko, nienasycone kwasy tłuszczowe czy stanowią źródło cynku. Wśród...

  • Jak rozpoznać, że mięso jest dobrej jakości?

    Jak rozpoznać, że mięso jest dobrej jakości?

    Według badań przeprowadzonych w 2017 roku, statystycznie, każdy Polak je ok. 80 kg mięsa rocznie. Jest to niemała ilość, która jednak z roku na rok szybko rośnie. Nic więc dziwnego, że w...

  • Białe mięso w diecie

    Białe mięso w diecie

    Od dawna wiemy, że nasze wybory dotyczące tego, jakie pokarmy spożywamy, wpływają na nasze zdrowie, samopoczucie i poziom energii, jaki mamy na co dzień. Lekarze ostrzegają przed całkowitym...

  • Kebab polskim daniem

    Kebab polskim daniem

    Dania, które szybko i łatwo przygotować a do tego wygodnie zjeść zawsze cieszyły się i będą się cieszyć ogromną popularnością. Pomagają zaoszczędzić czas, zazwyczaj nie są zbyt drogie i co tu dużo...

  • Wyposażenie firmy w narzędzia masarskie

    Wyposażenie firmy w narzędzia masarskie

    Podczas produkcji wyrobów mięsnych odpowiednie narzędzia i akcesoria mają bardzo duże znaczenie. Ich jakość i dostosowanie do wykonywanej pracy kształtuje ostateczny wygląd, a także jakość uzyskanego...

  • Kupując kebab, zwracajmy uwagę na to, skąd pochodzi mięso wykorzystane do jego produkcji

    Kupując kebab, zwracajmy uwagę na to, skąd pochodzi mięso wykorzystane do jego produkcji

    W ciągu ostatnich dziesięciu lat kebab stał się jedną z najbardziej popularnych potraw typu „fast food”także wśród Polaków. Pokonał w popularności nawet zapiekanki i hot-dogi. Kebab, sprzedawany w...

  • Zalety zaopatrywania się w produkty spożywcze w hurtowniach

    Zalety zaopatrywania się w produkty spożywcze w hurtowniach

    Najczęściej, jeśli słyszymy o dokonywaniu zakupów w hurtowniach produktów spożywczych, przychodzą nam na myśl różne punkty gastronomiczne czy sklepy. Oczywiście nie da się ukryć, że są to podstawowi...

  • Produkcja mięsa ekologicznego

    Produkcja mięsa ekologicznego

    Obecnie obserwujemy modę na mięso ekologiczne. Coraz więcej osób przykłada dużą wagę do jakości kupowanych produktów. Zdają sobie sprawę, że ma to bezpośrednie przełożenie na stan zdrowia organizmu....

  • Jak przebiega proces peklowania mięsa?

    Jak przebiega proces peklowania mięsa?

    Dobrze przygotowane, aromatyczne mięso o intensywnym smaku jest prawdziwą gratką dla amatorów dobrego jedzenia. Aby móc cieszyć się jego wyjątkowymi walorami smakowymi jeszcze dłużej, można poddać je...

  • Kuchnia polska - dlaczego warto się na nią zdecydować?

    Kuchnia polska - dlaczego warto się na nią zdecydować?

    Kuchnia polska staje się coraz bardziej popularna nie tylko w obrębie naszego kraju, ale także w innych państwach - u obcokrajowców. Dlaczego? Polska kuchnia jest nie tylko charakterystyczna, ale...

  • Rodzaje kebabów warte spróbowania

    Rodzaje kebabów warte spróbowania

    Kebab to danie oferowane w barach szybkiej obsługi, które stało się bardzo popularne w ostatnich latach. Nie wszyscy jednak wiedzą, że oprócz najczęściej oferowanych kebabów z wołowiną lub kurczakiem...

Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów

Dołącz do katalogów firm
Wróć na początek strony