Artykuł sponsorowany

Białe mięso w diecie

Białe mięso w diecie

Od dawna wiemy, że nasze wybory dotyczące tego, jakie pokarmy spożywamy, wpływają na nasze zdrowie, samopoczucie i poziom energii, jaki mamy na co dzień. Lekarze ostrzegają przed całkowitym wykluczaniem konkretnych grup pokarmowych np. mięsa z diety. W ten sposób pozbawiamy się grupy witamin i minerałów, które ciężko suplementować. Dlatego miłośnicy mięsa mogą być spokojni! W białym mięsie są składniki, których potrzebuje nasz organizm i dlatego warto na stałe wprowadzić je do naszej diety.

Obiekt gastronomiczny O Kurczę! to wymarzone miejsce dla miłośników dań mięsnych. Zajmujemy się podawaniem najlepszej jakości mięsa drobiowego z rożna. Jest to jeden z najsmaczniejszych oraz bogatych w składniki odżywcze produktów, który stanowi podstawę diety wielu z nas. Nasza oferta to kurczak cały, połowa kurczaka, nóżki drobiowe oraz skrzydełka drobiowe. Dania podajemy z chrupiącymi frytkami. Z nami szybko przyrządzisz smaczny obiad lub nakarmisz niespodziewanych gości!

Wartości odżywcze

Trzeba przyznać, że coraz częściej dbamy o nasz jadłospis i staramy się sięgać po zdrowe i pełnowartościowe produkty. Nie patrzymy już wyłącznie na kalorie, ale sprawdzamy składniki odżywcze i pochodzenie produktu, to jak go pozyskano. Mimo coraz większej popularności diet wegańskich i wegetariańskich, produkty pochodzenia zwierzęcego są wciąż stałym elementem diety większości z nas. Zazwyczaj skupiamy się tutaj na podziale na mięso białe (kurczak, indyk, kaczka, gęś) i mięso czerwone (wieprzowina, wołowina, cielęcina). To, jakiego mięsa jest najwięcej w naszej diecie zależy przede wszystkim od naszych indywidualnych preferencji smakowych. Nie da się jednak ukryć, że mięso z kurczaka to najbardziej popularne mięso drobiowe na świecie. Jest to taki rodzaj mięsa, który poddawany jest każdej możliwej obróbce od grillowania, przez pieczenie, smażenie i gotowanie bez utraty walorów smakowych. Przewagą białego mięsa jest niska zawartość tłuszczu, a w efekcie cholesterolu, co czyni je mięsem zalecanym osobom mającym problem z układem krążenia i miażdżycą. Jest również doskonałym źródłem przyswajalnego białka, dlatego pierś z kurczaka lub udko to stały element diety sportowców, osób dbających o figurę i zwolenników lekkostrawnej diety. Poza tym spożywając drób zapewniamy sobie również źródło kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, magnezu, cynku i żelaza. Podstawą przyrządzania smacznych posiłków na bazie białego mięsa jest umiejętny dobór przypraw, składników oraz odpowiedni czas obróbki cieplnej.

Smakowity kąsek

Podstawą tego, aby danie było aromatyczne oraz smaczne są zdrowe i pełnowartościowe produkty. W naszej kuchni pracujemy wyłącznie z mięsem najwyższej jakości od sprawdzonych dostawców. Dzięki temu macie Państwo pewność, że podawane przez nas mięso jest świeże, smaczne i pozbawione zbędnej chemii. Nasze kurczaki pochodzą z tradycyjnego chowu zagrodowego. Dysponujemy również najlepszym sprzętem do obróbki cieplnej mięsa drobiowego, co pozwala szybko i równomiernie opiekać kurczaki w całości! Przez lata wypracowaliśmy techniki pieczenia, dzięki którym mięso pozostaje soczyste, ale posiada chrupiącą skórkę. Wybór aromatycznych ziół i przypraw do białego mięsa tylko uzupełnia oferowane danie.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz