Kupno dobrego, świeżego mięsa to twardy orzech do zgryzienia. Teoretycznie nie ma niczego prostszego od udania się na zakupy do sklepu mięsnego czy marketu w celu jego nabycia. Po prostu wkładamy...
W miarę jak rośnie świadomość konsumencka Polaków, coraz częściej sięgamy po zdrowe jedzenie. Nie zadowalamy się najtańszymi produktami i jesteśmy w stanie zapłacić więcej, jeśli tylko otrzymamy...
Kurczak z rożna to danie, które wśród miłośników mięsa drobiowego ma wielu prawdziwych fanów. Chrupiąca, smakowita, złota skórka i soczyste, białe mięso są dla wielu osób połączeniem idealnym. W czym...
Prowadzisz własną restaurację i zależy Ci na produktach najwyższej jakości? Chcesz, żeby asortyment był zawsze świeży i docierał do lokalu na czas? A może jesteś właścicielem masarni i szukasz firmy,...
W polskiej kuchni królowa mięs jest tylko jedna: wieprzowina. Najbardziej tradycyjne dania znad Wisły nie mogłyby powstać, gdyby nie mięso wieprzowe. I choć obecnie mięso tego rodzaju jest absolutną...
Pyszny i sycący hamburger to obecnie jedna z najpopularniejszych propozycji na szybki lunch, obiad lub kolację. Przyrządzone w ten sposób mięso króluje w menu zarówno eleganckich restauracji, jak i...
Ogromne zapotrzebowanie na wyroby mięsne sprawiło, że jego producenci sięgnęli po wszystkie środki, byle tylko usprawnić proces ich produkcji. Sztuczne wypełniacze, wzmacniacze smaku, glutaminian...
Przepyszne kebaby, choć z bliskowschodnim rodowodem, zadomowiły się w Polsce na dobre. Są bardzo popularne, a dzięki swym unikatowym składnikom zadowalają kubki smakowe wszystkich wielbicieli...
Zakłady przetwórstwa mięsnego działają niemal jak fabryki. Maszyny pracują nieustannie, tnąc, mieląc, rozdrabniając i mieszając mięso, które później trafia do sklepów. Tak wytężona eksploatacja...
Wiele osób nie może sobie wyobrazić dnia bez mięsa. Kiełbaski na śniadanie, pieczeń na obiad, wędliny na kolację – to dla mięsożerców idealne menu. Ale właściwie dlaczego mięso tak nam smakuje? I co...
Mięso drobiowe słynie nie tylko z dobrego smaku, ale też z wyjątkowych wartości odżywczych, stanowiąc nieodłączny składnik wielu diet prozdrowotnych.Witaminy i minerałyDrób to swoiste źródło witamin...
Naukowcy ogłaszają, że zachodnioeuropejska dieta jest zbyt uboga w kwasy tłuszczowe omega-3, a optymalizacja spożycia jodu jest ogromnym wyzwaniem. Badania prowadzone na mięsie i mleku, ze...
Zespół naukowców o międzynarodowym składzie, w tym Polacy, opublikował najnowsze badania dotyczące różnic pomiędzy ekologicznym i nieekologicznym mlekiem i mięsem. Wyniki, które podchwyciła...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów