Kiełbasy, boczek, wędlina – lady mięsne uginają się pod ciężarem różnorodnych specjałów. Produkcja przemysłowa na ogromną skalę niestety, ale zużywa bardzo dużo szkodliwych składników. Alternatywą są...
Wędzenie to proces, w trakcie którego mięso oraz jego przetwory wystawione są na działanie dymu wędzarniczego. Składa się z obróbki cieplnej, równomiernie zmieniającej stan wilgotności produktu, oraz...
Na rynku wędliniarskim i masarskim możemy obserwować od wielu lat zwrot konsumentów ku wędlinom wyrabianym w tradycyjny sposób. Są nie tylko smaczniejsze, lecz przede wszystkim zdrowsze, gdyż nie...
Gminne Spółdzielnie Samopomocy Chłopskiej zazwyczaj są znane z produkcji wyśmienitych wyrobów regionalnych. Są to miejsca zrzeszające lokalnych rolników oraz producentów. Gminna Spółdzielnia...
Polska i jej regionalna różnorodność mają wiele do zaoferowania zarówno miejscowym, jak i turystom. Jednym z największych skarbów tego kraju jest doskonałe jedzenie. Na szczególną uwagę zasługują...
Wędliny to jedne z najchętniej wybieranych produktów spożywczych przez Klientów podczas codziennych zakupów. Stanowią ważny element jadłospisu wielu polskich rodzin. Zakład Przetwórstwa Mięsnego...
Działasz w branży spożywczej i szukasz sprawdzonego dostawcy wędlin z wieprzowiny, kiełbasy białej surowej, salcesonu lub szybki tradycyjnej? Chcesz poszerzyć swoją ofertę o ręcznie robione kabanosy...
Niezależnie od tego, czy planujesz świąteczną kolację, czy po prostu duże rodzinne spotkanie, nic nie nie cieszy bardziej, niż widok pysznej szynki na stole. Jak jednak wybrać wędliny najwyższej...
Szukasz dobrej jakości wędlin, wykonywanych według tradycyjnych receptur? Zapoznaj się z szerokim asortymentem wyrobów mięsnych firmy Stil-Mas, która zajmuje się ich produkcją bez jakichkolwiek...
Coraz więcej konsumentów odchodzi od kupowania wędlin przemysłowych i szuka zdrowszych alternatyw. Produkty dostępne w dużych sklepach przeważnie są napakowane różnymi wypełniaczami, przez co...
Polska słynie na tle innych państw Europy z produkcji wyjątkowych wyrobów wędliniarskich. Sławę przynoszą nam głównie staropolskie przysmaki, które tworzone są tylko z czystego mięsa, drogocennych...
Wybór metody wędzenia mięsa będzie potem rzutował na jego smak, aromat i kolor. Równie ważny jest wybór gatunku drewna i dodatków do niego. W zakładzie przetwórstwa mięsnego Wołex w Czernichowie...
Mięsa i wędliny z dziczyzny ponownie wracają do jadłospisu Polaków. Nie tylko spotkać można zatem je na weselnych stołach wiejskich, czy w karczmach i restauracjach staropolskich, ale coraz częściej...
Stoły wiejskie cieszą się w całym kraju niesłabnącym zainteresowaniem i wbrew pozorom nie tylko spotykane są w karczmach oraz podczas wesel. Niezwykły świat naturalnych wędlin i mięs, które podane są...
Każdemu z nas zależy na zakupie świeżych, zdrowych i pełnowartościowych produktów spożywczych. O ile w miarę trafnie potrafimy rozpoznać jakość warzyw, owoców czy pieczywa, to z wędlinami i...
Wędliny stanowią jeden z podstawowych produktów spożywczych kupowanych przez Polaków. Są znakomitym dodatkiem do kanapek, sałatek, zapiekanek, a także idealnie sprawdzają się w roli szybkiej...
Nie da się ukryć, że wędliny i kiełbasy stanowią jeden z najpopularniejszych przysmaków w Polsce. Szczególnym powodzeniem cieszą się w naszym kraju tego rodzaju produkty wyrabiane według...
Odkąd sięgamy pamięcią, kiełbasa stanowi jedno z tradycyjnych dań kuchni polskiej. Od czasów króla Augusta III Sasa, aż do dzisiaj, wiele osób ceni sobie jej walory smakowe nie tylko przy niedzielnym...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów