Artykuł sponsorowany

Wędliny w oryginalnej góralskiej oprawie od producenta KABANOS

Wędliny w oryginalnej góralskiej oprawie od producenta KABANOS

Polska słynie na tle innych państw Europy z produkcji wyjątkowych wyrobów wędliniarskich. Sławę przynoszą nam głównie staropolskie przysmaki, które tworzone są tylko z czystego mięsa, drogocennych przypraw oraz świeżych warzyw. Pozbawione są one konserwantów, uszlachetniaczy i barwników, zachwycając bogactwem smaków oraz niepowtarzalnych aromatów. Dowodem na te słowa są wędliny od producenta KABANOS, którego oferta wypełniona jest szynkami, kiełbasami, pieczeniami, wędzonkami czy pasztetami w oryginalnej góralskiej oprawie. Co warto zatem wiedzieć o rodzinnej firmie z Jabłonki, która tworzy prawdziwe „Skarby Podhala”?

O marce KABANOS słów kilka

Marka KABANOS założona została w 1990 roku i od tamtej pory prowadzona jest przez rodzinę Kojs, która z pokolenia na pokolenie przekazuje unikalne receptury wędlin podhalańskich. Stawianie na najwyższą jakość, oryginalną oprawę góralską wyrobów, a także na dynamiczny rozwój spowodowało, że obecnie z firmą współpracuje wielu handlowców na terenie całej Polski. Oznacza to, że świat wędlin produkcji marki KABANOS zna już tysiące Polaków – szynki, kiełbasy, pasztety, wędzonki i pieczenie dostępne są w sklepach, restauracjach oraz karczmach we wszystkich województwach. Co zaś o przedsiębiorstwie z Jabłonki mówią liczby?

Marka KABANOS zaopatruje ponad 2000 partnerów handlowych, przekazując na rynek 360 ton gotowych produktów w każdym tygodniu. Wyjątkowe wędliny tworzone są zaś bez podwykonawców – firma posiada własną ubojnię, zakład przetwórczy, a także hurtownię wędlin. Ponadto marka KABANOS może pochwalić się prowadzeniem 8 sklepów na terenie Podhala, które chętnie odwiedzane są przez turystów, a rosnąca popularność producenta pozwoliła mu otworzyć również 2 modne restauracje z salami weselnymi. „Przystanie w Kabanosie” znaleźć można w Jabłonce i Spytkowicach, a odwiedzający liczyć mogą na biesiady w iście staropolskim wydaniu!

Oferta swojskich wędlin rodem z Podhala

Główną działalnością marki KABANOS jest produkcja wysokiej klasy wyrobów wędliniarskich, które nie tylko tworzone są z czystego mięsa oraz aromatycznych bukietów przypraw, ale które w smaku i wyglądzie nawiązują do wielopokoleniowych góralskich tradycji. Nic dziwnego, że zachwycają one nie tylko polskich konsumentów, ale także zagranicznych dystrybutorów m.in. z Niemiec, Francji, Hiszpanii oraz Holandii. Kiełbasy i wędliny, a także pieczenie z logo KABANOS znaleźć można także w delikatesach w całym kraju, w wielu hipermarketach z ekologiczną żywnością, a duże zainteresowanie płynie na nie z sektora gastronomicznego i hotelarskiego. Przykładami wyrobów, które cieszą się dużym wzięciem, są:

  • kabanosiki grillowe,
  • kaszanka biała,
  • kaszanka z wątróbką,
  • kiełbasa gazda,
  • kiełbasa grillowa serowa,
  • zawijaniec z kaszanki,
  • szynka bacy,
  • szynka harnasia,
  • szynka hetmańska,
  • żeberka wędzone,
  • mostki wędzone,
  • schab z Podhala,
  • schab cygański,
  • boczek z komina,
  • kabanos tradycyjnie wyrabiany,
  • kiełbasa żywiecka podsuszana,
  • paróweczki góraleczki,
  • szynka tyrolska mielona,
  • pieczeń rzymska,
  • nycówka,
  • pasztet firmowy pieczony.

Na uwagę zasługują również salcesony i wyroby garmażeryjne, smalce, a także różne przysmaki pasterskie - salceson królewski czy tatar wołowy marki KABANOS nie mają sobie równych.

Dlaczego warto postawić na wędliny marki KABANOS?

Wędliny marki KABANOS tworzone są w bardzo złożonym procesie produkcyjnym, który spełnia restrykcyjne normy krajowe i europejskie, a także standardy ISO oraz HACCP. Producent dba o jakość wyrobów już poprzez selekcję zwierząt rzeźnych oraz funkcjonowanie swojej ubojni, do której trafiają tylko najwyższej klasy mięsa według klasyfikacji EUROP. Przetwórstwo mięs, ich pieczenie, a także wędzenie odbywa się zaś w nowoczesnych zakładach, których największą siłą jest kadra doświadczonych specjalistów. Każdego dnia dbają oni, by każdy produkt marki KABANOS był tworzony według unikalnych receptur, co pozwala nazwać wędliny tego producenta wyrobami swojskimi i podhalańskimi.

Warto podkreślić też bogactwo smaków „Skarbów Podhala”, którymi dzieli się rodzina Kojs, a także atrakcyjne ich ceny rynkowe. Najwyżej klasy wędliny za niewielkie pieniądze to rzeczywistość.

 

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz