Symbolika jaja jest bardzo szeroka. Przede wszystkim jest symbolem życia i doskonałości. Kojarzy się z bogactwem, płodnością i urodzajem. „Wszystko, co żyje powstaje z jaja”- tak mówi łacińskie...
Każdy z nas chciałby mieć dostęp do świeżych, naturalnych wyrobów z drobiu, bydła lub roślin. W sklepach ciężko znaleźć naturalne produkty, które zachwycą swoją jakością. Dostęp do świeżych jaj,...
Jajka zielononóżek to smaczniejsza i zdrowsza alternatywa od jaj znoszonych przez zwykłą kurę. Specjalista z Gospodarstwa Rolnego Piotra Kubisiaka zaznacza, że zawierają o 30% mniej cholesterolu niż...
Jaja kurze to artykuły spożywcze, które wykorzystuje się powszechnie do przyrządzania potraw różnego typu. Są one bogate w składniki odżywcze, pod warunkiem, że pochodzą ze sprawdzonych farm....
Jaja kurze to dla wielu osób nieodłączny element diety. Są one też kluczowymi składnikami w rozmaitych daniach czy wypiekach, wpływając na ostateczny wygląd, smak i aromat. Jaja powinny pochodzić ze...
Chów klatkowy jest ostatnimi laty demonizowany, lecz wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że ma on swoje zalety. Rozwiązanie to jest bezpieczne nie tylko dla konsumentów jaj, ale również samych...
Bogactwo witamin i minerałów zawartych w kurzych jajkach sprawia, że stanowią one doskonałe źródło energii oraz wartości odżywczych. Korzyści płynące z włączenia jaj do diety czerpią nie tylko...
Dostarczenie odpowiedniej jakości paszy kurom jest kluczowe, ponieważ dzięki temu znoszą one jaja odpowiedniej jakości. Istotny jest kolor żółtka, trwałość skorupki, wielkość oraz ilość jaj w ciągu...
Kupując jaja kurze nie zawsze zastanawiamy się nad ich „historią”. Nigdy nie czytamy oznaczeń na skorupkach, które mogą powiedzieć wiele o ich pochodzeniu. Nie zdajemy sobie sprawy, jaki wpływ na...
Pachnąca jajecznica usmażona na maśle, z dodatkiem boczku, posypana świeżym szczypiorkiem to jedno z ulubionych śniadań wielu z nas. Jajko sadzone, jajko na miękko lub na twardo, jajka faszerowane, a...
Istnieje głębokie przekonanie w społeczeństwie, że najzdrowsze są jaja wiejskie, czyli pochodzące bezpośrednio od kur rolnika. Tymczasem spawa wygląda nieco inaczej. Jeśli kura może zjeść wszystko i...
Według danych statystycznych każdy Polak spożywa rocznie około 160 jaj. Analizy ekonomiczne dotyczące przetwórstwa spożywczego i rolnictwa, potwierdzają zaś, że wskaźnik ten stale rośnie. Jest to...
Ziemniaki to podstawa polskiej kuchni, podobnie jak jajka. Choć to chyba najmniej wyszukane składniki, które same w sobie mogą stanowić kompletne danie, potrafią odmienić każdą potrawę, a przepisów,...
Jaja to jeden z niezwykle uniwersalnych produktów spożywczych. Można przygotowywać je na wiele sposobów, a także stosować do wypieków. Jeszcze nie tak dawno lekarze ostrzegali jednak przed szkodliwym...
Dostępne na rynku jajka kurze mogą się diametralnie różnić. Pierwsze rozbieżne cechy zauważymy już porównując kolor skorupki. Więcej uda się nam wyczuć po ugotowaniu jajek lub zaraz po ich rozbiciu –...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów