Wprowadzenie do diety różnorodnych produktów spożywczych jest kluczowe dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia. Wśród mięs, które warto uwzględnić w codziennym jadłospisie, znajduje się...
Mięso cielęce posiada znakomite wartości odżywcze. Bardzo ważne jest jednak to, aby ubój bydła przebiegał w sposób humanitarny i zgodny z obowiązującymi standardami europejskimi. Warto wiedzieć, że...
Cielęcina z uwagi na swoją wartość odżywczą jest doskonałą alternatywą dla wołowiny i wieprzowiny. Jest to mięso pochodzące z młodego żywca bydlęcego, które charakteryzuje się wysoką zawartością...
Wołowina jest niezwykle smacznym mięsem, cechującym się nie tylko wyrazistym, smakiem, ale też rozpływającą się w ustach konsystencją. Dzięki różnym sposobom przyrządzania, można z niej wyczarować...
Mięso cielęce charakteryzuje się niezwykle aksamitnym, a jednocześnie wyrazistym smakiem i licznymi właściwościami prozdrowotnymi. Może być przyrządzane na wiele różnorodnych sposobów i ze względu na...
Mięsa i wędliny z dziczyzny ponownie wracają do jadłospisu Polaków. Nie tylko spotkać można zatem je na weselnych stołach wiejskich, czy w karczmach i restauracjach staropolskich, ale coraz częściej...
Stoły wiejskie cieszą się w całym kraju niesłabnącym zainteresowaniem i wbrew pozorom nie tylko spotykane są w karczmach oraz podczas wesel. Niezwykły świat naturalnych wędlin i mięs, które podane są...
Wesele, impreza integracyjna ze współpracownikami, złote gody, ważna rocznica - te wszystkie przyjęcia często są huczne i organizuje się je z rozmachem. Coraz większą popularnością na tego typu...
Cielęcina z pewnością nie należy do gatunków mięs, które na naszych stołach goszczą wyjątkowo często. Taki stan rzeczy wynika przede wszystkim z tego, że jest ono nie tylko dość drogie, ale także...
Polskie dania staropolskie nie zniknęły z naszej kuchni. Wciąż są doceniane, czas im nie zaszkodził. Swoją renomę zawdzięczają wykwintnym składnikom i sprawdzonym przepisom. Warto wybrać się do...
Wędliny produkowane tradycyjnymi, rzemieślniczymi metodami zyskują coraz większe zainteresowanie nabywców. Klienci cenią ich smak, a także to, że są produkowane w/g tradycyjnych receptur. Tak, jak w...
Mięso cielęce nie gości zbyt często na naszych stołach. Dużo większą popularnością cieszy się wszechobecna wieprzowina oraz oczywiście drób. Tymczasem to cielęcina ma zalety i właściwości, których...
Dostarczanie każdego dnia odpowiedniej partii wysokich jakościowo mięs, to bardzo złożone gospodarcze i logistyczne działanie, które opiera się na łańcuchowej kooperacji wielu podmiotów. W Polsce...
Dania, które szybko i łatwo przygotować a do tego wygodnie zjeść zawsze cieszyły się i będą się cieszyć ogromną popularnością. Pomagają zaoszczędzić czas, zazwyczaj nie są zbyt drogie i co tu dużo...
Nowoczesna ubojnia, która działa w Wiskitkach, w województwie mazowieckim, w powiecie żyrardowskim, prowadzona jest przez doświadczonego rzeźnika Stanisława Frączkiewicza oraz jego synów. To właśnie...
Mięso cielęce wyróżnia się swoim aksamitnym, rozpływającym się i wyrazistym smakiem. Nic dziwnego, że jest ono chętnie wykorzystywane w polskich domowych kuchniach, jak i tych restauracyjnych....
Polscy pokochali tureckie kebaby, które dzisiaj już w dużej mierze, coraz mniej przypominają tradycyjne dania tworzone z wołowiny. Warto przy tym wiedzieć, że większość restauracji i barów nie tylko...
Dania kuchni tureckiej na stałe zagościły w Polsce i są chętnie wybierane przez konsumentów. Największym zainteresowaniem cieszy się kebab, czyli specjalnie przygotowane mięso według tradycyjnej...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów