Artykuł sponsorowany

Tradycyjny polski kebab – zjesz go w rzeszowskim barze Davis

Tradycyjny polski kebab – zjesz go w rzeszowskim barze Davis

Polscy pokochali tureckie kebaby, które dzisiaj już w dużej mierze, coraz mniej przypominają tradycyjne dania tworzone z wołowiny. Warto przy tym wiedzieć, że większość restauracji i barów nie tylko tworzy kebaby w wersji kuchni fushion, łącząc smaki różnych kultur, ale także odchodzi o wykorzystania charakterystycznych przypraw pochodzących z Turcji. Tak nie jest w przypadku Davis Kebab z Rzeszowa, który dba o to, aby podtrzymywać kulturową tradycję przygotowywania tych niezwykłych potraw.

Świeże mięsa i surówki – podstawa kebabu

Pomimo tego, iż w Turcji kebab najczęściej pozbawiony jest surówek z soczystych warzyw, w Polsce różnego rodzaju surówki to jeden z ważniejszych ich elementów. Istotne jest jednak to, aby były one tworzone ze świeżych i proekologicznych produktów, które nie zawierają konserwantów. Tak jest w przypadku baru Davis Kebab z Rzeszowa, który dba o to, aby gwarantować swoim konsumentom pyszne, ale także zdrowe dania. To dlatego dostarczane mięso pochodzi od najlepszych ubojni i dystrybutorów mięsa, co znacznie wpływa na smak gotowego kebabu.

Wykorzystanie tureckich przypraw

Tureckie danie bez tureckich przypraw? Czy to możliwe? Dla tysięcy polskich barów, jest to niestety standard, który powoduje, że tradycyjny kebab, przestaje nim być. To między innymi, dlatego właściciele Davis Kebab, dbają o to, aby wykorzystywać tylko przyprawy pochodzące z Turcji. Ich aromat podkreśla smak warzyw, przygotowanego na bazie własnej receptury sosu, a także mięsa. Warto przy tym wiedzieć, że to właśnie od różnych ziół, czy też zmielonych korzeni, zależy cały smak potrawy. Spożywając kebaby z rzeszowskiego baru, łatwo można przenieść się w magiczny, turecki świat!

Kuchnia fushion

Właściciele restauracji Davis wiedzą również o tym, że nie tylko oryginalne tureckie kebaby mogą być uwielbiane przez Polaków. To dlatego serwują oni także bazujące na tradycyjnych przepisach dania kuchni fushion, która łączy smaki różnych kultur. W ten sposób powstaje między innymi najpyszniejszy w Rzeszowie kebab z kurczakiem, czy też falafel z surówką bądź też sałatką fetą. Warto przy tym podkreślić taniość potraw Davis  Kebab, ich pożywność, niski poziom kaloryczności, a także błyskawiczność obsługi klientów restauracji.

Jeśli jesteś zatem ciekawy, jak smakują prawdziwe tureckie przysmaki, koniecznie odwiedź Davis Kebab w Rzeszowie, który znajduje się przy ulicy Grunwaldzkiej 20, a także skorzystaj z darmowego dowozu dań pod sam dom! Warto także dokładnie zapoznać się z menu restauracji, na jej nowoczesnej stronie internetowej!

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz