Artykuł sponsorowany

Pizza, czyli fenomen okrągłego placka: Pizzeria&Bistro Pełen Brzuszek

Pizza, czyli fenomen okrągłego placka: Pizzeria&Bistro Pełen Brzuszek

Jedno z najbardziej uniwersalnych dań, które regularnie pojawia się w jadłospisie wielu Polaków. Włoska pizza, czyli płaski drożdżowy placek, na którym oprócz sosu pomidorowego i sera ląduje – zależnie od indywidualnych preferencji konsumenta – mnóstwo dodatków, to świetny posiłek na każdą okazję. Jej ogromna popularność sprawiła, że można ją zjeść w wielu lokalach – jaka jednak jest najlepsza? Pyszną pizzę zamówisz w pizzerii Pełen Brzuszek w Łodzi. Spróbuj koniecznie.

Ciasto cienkie czy grube?

Sekret pizzy tkwi nie tylko w dodatkach, ale i w cieście. To właśnie spód jest najistotniejszym elementem całego wypieku i stanowi o ostatecznym smaku. Rozmaite techniki formowania ciasta i jego przygotowywania sprawiły, że trudno jednoznacznie stwierdzić, który przepis jest najlepszy. Tradycyjna receptura mówi o kruchym i chrupiącym placku – takie właściwości uzyskuje się dzięki odpowiedniej mące. Obecnie jednak często pizzę wykonuje się w dwóch wariantach: na cienkim lub na grubym cieście. Dzięki temu zaspokaja się potrzeby amatorów drożdżowego placka, którzy wolą, by jego smak nie został zdominowany przez dodatki. Pizza wykonana na cieńszym spodzie wymaga natomiast bogactwa składników, które na niej lądują. Wykonane według najlepszej receptury ciasto na pizzę to podstawowy składnik dań oferowanych przez lokal Pizzeria&Bistro Pełen Brzuszek w Łodzi. Czy istnieją jednak jakieś ograniczenia co do składników?                                          

Ze wszystkich stron świata

Najbardziej tradycyjnym wariantem pizzy jest dość skromna jej wersja – placek posmarowany aromatycznym sosem pomidorowym, wzbogacony jedynie serem mozzarella i posypany bazylią bądź oregano. Szybko jednak odkryto potencjał dowolnego komponowania składników pizzy i wykorzystano to do przygotowania jej rozmaitych typów. Najczęściej wybierane są popularne warzywa w połączeniu z mięsem, jednak wyobraźnia smakoszy pozwala na stworzenie także innych wariantów tego pysznego i niezwykle sycącego dania. Dla wielu osób smaczna pizza to taka, która oprócz sosu i sera zawiera owoce morza, krewetki i małże. Dowolność w wyborze składników powoduje, że możemy komponować własne pizze praktycznie bez ograniczeń. Warto jednak postawić na klasykę – placek z sosem pomidorowym, serem, szynką i pieczarkami to wariant sprawdzony i najbardziej uniwersalny.

Zapiekanki ziemniaczane w ofercie lokalu Pizzeria&Bistro Pełen Brzuszek

Pizzeria&Bistro Pełen Brzuszek wprowadziła do swojej oferty pyszne zapiekanki ziemniaczane. Jedna porcja tej lekkiej, a zarazem sycącej przekąski zaspokoi głód nawet największego łasucha. Zapiekanki są przygotowywane na bazie świeżych składników. Wśród dostępnych wariantów można zamówić między innymi: zapiekankę chłopską, góralską, na ostro, hawajską, a także wegetariańską. To idealna propozycja dla miłośników ziemniaków podanych na wiele różnych sposobów oraz smacznej i sycącej kuchni.

Opracowanie:
Łódź, Franciszkańska 120A
tel. 500 519 503
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz