912 wyników dla: gastronomia
-
Po czym poznać dobrą restaurację
Każdy lokal aspirujący do zostania dobrą restauracją musi posiadać szereg cech, bez których niemożliwym będzie określenie go mianem dobrej restauracji, ale takiej naprawdę dobrej. Warto wiedzieć, po...
-
Jak upiec kasztany i inne ciekawe pomysły z kasztanami w roli głównej!
Październik czy listopad kojarzyć się może nie tylko z jesienią, ale też ze zbiorem kasztanów. I nie mówimy tu o nasionach kasztanowca pospolitego, z których potem robimy z pociechami ludziki. Na...
-
Jak wybrać najlepszy catering na imprezy okolicznościowe i inne?
Pyszne jedzenie to kluczowa sprawa w przypadku każdej imprezy, zarówno tej rodzinnej, jak i firmowej. Jednak przy wielu codziennych obowiązkach przygotowanie jedzenia dla wszystkich gości to ogromne...
-
Czym charakteryzuje się tradycyjna kuchnia włoska?
Kuchnia włoska cieszy się dużą popularnością na całym świecie – również w naszym kraju. Niemal w każdym mieście znajdziemy pizzerię, jednak znaczna część tego typu lokali gastronomicznych nie ma...
-
Charakterystyka idealnego mleka dla baristów
Trudno wyobrazić sobie lepsze połączenie niż kawa i mleko – wśród miłośników kawy bardzo duże jest grono osób, które nie wyobrażają sobie jej bez dodatku mleka. Ale nie każde mleko równie dobrze nada...
-
Kuchenny niezbędnik małej restauracji
Wyposażenie restauracji, dzięki któremu posiłki są przygotowywane szybko, czysto, zdrowo i bezpiecznie, jest kosztowne nie tylko pod względem finansowym, ale też przestrzennym. Nie wszystkie lokale...
-
Sprzęt gastronomiczno-eventowy niezbędny do organizacji imprez i cateringu
Dawno już odeszliśmy od samodzielnej organizacji jakichkolwiek imprez. Zarówno osoby prywatne, jak i firmy wolą zdać się na profesjonalnych organizatorów. Mało która firma dysponuje zapleczem, aby...
-
Zalety korzystania z usług cateringowych
Cateringiem nazywamy najogólniej mówiąc usługi związane z przygotowywaniem jedzenia na daną okoliczność – wesele, spotkania firmowe, gale, ale nie tylko. Coraz powszechniejsze jest zlecanie...
-
Jak zorganizować udane przyjęcie firmowe?
Coraz więcej firm decyduje się na organizację spotkań dla pracowników, które mają na celu integrację oraz wzmocnienie więzi zarówno między kolegami z zespołu, jak i z miejscem pracy. Co zrobić, żeby...
-
Charakterystyka kuchni staropolskiej
Jedzenie stanowi ważną część naszego życia. Aby żyć, musimy jeść – nigdy odwrotnie. Powinniśmy też jeść dobrze, ale co to znaczy? Dla każdego dobra kuchnia jest synonimem innych potraw. Wiele osób,...
-
Przepis na udaną imprezę w plenerze? Tradycyjna kuchnia!
Organizując imprezę plenerową, musimy zadbać nie tylko o odpowiednią oprawę i atrakcje, ale przede wszystkim, o dobre jedzenie. Osoby głodne po prostu nie mogą się dobrze bawić. Dlatego planując...
-
Co jeść w trasie? Pomysły na posiłki podczas podróży samochodem
Dzięki rozwojowi sieci autostrad i lepszemu stanowi polskich dróg, podróże po kraju samochodem są coraz łatwiejsze i przyjemniejsze. Jakość jedzenia w przydrożnych barach nadal nie cieszy się jednak...
-
Cechy dobrej restauracji
Polacy coraz częściej i chętniej spędzają czas w restauracjach. Lokale gastronomiczne stały się nie tylko miejscami spożywania posiłków – wyjście z przyjaciółmi czy z rodziną do restauracji to także...
-
Cechy dobrej restauracji
Dzisiaj coraz częściej chodzimy do restauracji. Przez cały tydzień, a czasami również w weekendy, musimy ciężko pracować. Zasługujemy, aby chociaż raz na jakiś czas pozwolić sobie na odrobinę luksusu...
-
Czym powinny się charakteryzować dobre meble gastronomiczne?
Zaplecze lokalu gastronomicznego to miejsce, w którym panują wyjątkowe warunki, związane m.in. z termiczną obróbką potraw. Jest to zarazem przestrzeń, w której należy zachować szczególną dbałość o...
-
Prowadzenie restauracji – od czego zacząć?
Od dawna w Twojej głowie kiełkowała myśl o założeniu restauracji? Zachęcony sukcesami okolicznych biznesów, po zgromadzeniu odpowiednich oszczędności, stawiasz wszystko na jedną kartę, by już za...
-
Tradycyjny polski kebab – zjesz go w rzeszowskim barze Davis
Polscy pokochali tureckie kebaby, które dzisiaj już w dużej mierze, coraz mniej przypominają tradycyjne dania tworzone z wołowiny. Warto przy tym wiedzieć, że większość restauracji i barów nie tylko...
-
Catering weselny – na co zwrócić uwagę?
Dzisiaj jednym ze sposobów na zoptymalizowanie kosztów wesela, jest podjęcie współpracy z restauracjami, które oferują catering weselny. Warto wiedzieć, że opcja ta jest tańsza, a przy tym znacznie...