152 wyniki dla: gastronomia

  • Czym powinny się charakteryzować dobre meble gastronomiczne?

    Czym powinny się charakteryzować dobre meble gastronomiczne?

    Zaplecze lokalu gastronomicznego to miejsce, w którym panują wyjątkowe warunki, związane m.in. z termiczną obróbką potraw. Jest to zarazem przestrzeń, w której należy zachować szczególną dbałość o...

  • Jak zorganizować udane przyjęcie firmowe?

    Jak zorganizować udane przyjęcie firmowe?

    Coraz więcej firm decyduje się na organizację spotkań dla pracowników, które mają na celu integrację oraz wzmocnienie więzi zarówno między kolegami z zespołu, jak i z miejscem pracy. Co zrobić, żeby...

  • Przepis na udaną imprezę w plenerze? Tradycyjna kuchnia!

    Przepis na udaną imprezę w plenerze? Tradycyjna kuchnia!

    Organizując imprezę plenerową, musimy zadbać nie tylko o odpowiednią oprawę i atrakcje, ale przede wszystkim, o dobre jedzenie. Osoby głodne po prostu nie mogą się dobrze bawić. Dlatego planując...

  • Co jeść w trasie? Pomysły na posiłki podczas podróży samochodem

    Co jeść w trasie? Pomysły na posiłki podczas podróży samochodem

    Dzięki rozwojowi sieci autostrad i lepszemu stanowi polskich dróg, podróże po kraju samochodem są coraz łatwiejsze i przyjemniejsze. Jakość jedzenia w przydrożnych barach nadal nie cieszy się jednak...

  • Cechy dobrej restauracji

    Cechy dobrej restauracji

    Dzisiaj coraz częściej chodzimy do restauracji. Przez cały tydzień, a czasami również w weekendy, musimy ciężko pracować. Zasługujemy, aby chociaż raz na jakiś czas pozwolić sobie na odrobinę luksusu...

  • Charakterystyka kuchni staropolskiej

    Charakterystyka kuchni staropolskiej

    Jedzenie stanowi ważną część naszego życia. Aby żyć, musimy jeść – nigdy odwrotnie. Powinniśmy też jeść dobrze, ale co to znaczy? Dla każdego dobra kuchnia jest synonimem innych potraw. Wiele osób,...

  • Kuchenny niezbędnik małej restauracji

    Kuchenny niezbędnik małej restauracji

    Wyposażenie restauracji, dzięki któremu posiłki są przygotowywane szybko, czysto, zdrowo i bezpiecznie, jest kosztowne nie tylko pod względem finansowym, ale też przestrzennym. Nie wszystkie lokale...

  • Sprzęt gastronomiczno-eventowy niezbędny do organizacji imprez i cateringu

    Sprzęt gastronomiczno-eventowy niezbędny do organizacji imprez i cateringu

    Dawno już odeszliśmy od samodzielnej organizacji jakichkolwiek imprez. Zarówno osoby prywatne, jak i firmy wolą zdać się na profesjonalnych organizatorów. Mało która firma dysponuje zapleczem, aby...

  • Zalety korzystania z usług cateringowych

    Zalety korzystania z usług cateringowych

    Cateringiem nazywamy najogólniej mówiąc usługi związane z przygotowywaniem jedzenia na daną okoliczność – wesele, spotkania firmowe, gale, ale nie tylko. Coraz powszechniejsze jest zlecanie...

  • Charakterystyka idealnego mleka dla baristów

    Charakterystyka idealnego mleka dla baristów

    Trudno wyobrazić sobie lepsze połączenie niż kawa i mleko – wśród miłośników kawy bardzo duże jest grono osób, które nie wyobrażają sobie jej bez dodatku mleka. Ale nie każde mleko równie dobrze nada...

  • Skąd się wzięły puby?

    Skąd się wzięły puby?

    Pojęcie pubu zawitało do naszej rzeczywistości wraz z otwarciem granic europejskich i pojawieniem się w Polsce możliwości otwierania samodzielnych lokali wyspecjalizowanych w serwowaniu piwa. Puby...

  • Czym się różni piwo regionalne od piwa z dużych koncernów

    Czym się różni piwo regionalne od piwa z dużych koncernów

    Piwo regionalne zdobywa na rynku coraz więcej klientów, przyczyna jest bardzo prosta: piwo z koncernów, które liczą wyłącznie na duże obroty i zyski, nie może rywalizować smakiem z piwem regionalnym....

  • Restauracja jako miejsce organizacji przyjęcia okolicznościowego

    Restauracja jako miejsce organizacji przyjęcia okolicznościowego

    Przyjęcia okolicznościowe wiążą się zazwyczaj z bardzo ważnymi chwilami w naszym życiu. Do przyjęć okolicznościowych zaliczają się obiady po chrzcie i pierwszej komunii świętej, wesela, imprezy z...

  • Gdzie zjeść smacznie i niedrogo?

    Gdzie zjeść smacznie i niedrogo?

    Codzienne przyrządzanie posiłków jest niekiedy męczące, szczególnie dla osób intensywnie pracujących. Świetnym rozwiązaniem jest więc catering, czyli świeży obiad dostarczony bezpośrednio do miejsca...

  • Wykwintnie i ze smakiem. Cechy dobrej restauracji

    Wykwintnie i ze smakiem. Cechy dobrej restauracji

    Wizyta w restauracji ma w sobie coś magicznego. Spożywanie posiłku poza domem – wśród eleganckiej oprawy, uprzejmej obsługi i przepysznych dań – to doświadczenie, do którego chętnie wracamy myślami i...

  • Zastosowanie młóta browarnianego

    Zastosowanie młóta browarnianego

    Przez długi czas przemysł piwny produkował ogromne ilości młóta browarnianego i nie do końca wiadomo było, co z nim robić. Dlatego młóto traktowano wyłącznie jako odpad. Nastręczało ono sporo...

  • Kuchnia zagraniczna w Warszawie. Gastronomiczne propozycje dla grup zorganizowanych

    Kuchnia zagraniczna w Warszawie. Gastronomiczne propozycje dla grup zorganizowanych

    Mimo tego, że polska kuchnia smakuje najlepiej zdecydowanej większości Polaków, to bardzo chętnie próbujemy także potraw z innych zakątków świata. Kuchnia włoska, francuska, a nawet amerykańska od...

  • Jakie cechy powinien mieć najlepszy kebab?

    Jakie cechy powinien mieć najlepszy kebab?

    Wyjątkowo aromatyczne, soczyste mięso podawane w akompaniamencie świeżych warzyw to marzenie smakoszy kuchni tureckiej, która stała się niezwykle popularna w Polsce. Wiele lokali gastronomicznych...

Facebook
Wróć na początek strony