236 wyników dla: gastronomia

  • Tradycyjny polski kebab – zjesz go w rzeszowskim barze Davis

    Tradycyjny polski kebab – zjesz go w rzeszowskim barze Davis

    Polscy pokochali tureckie kebaby, które dzisiaj już w dużej mierze, coraz mniej przypominają tradycyjne dania tworzone z wołowiny. Warto przy tym wiedzieć, że większość restauracji i barów nie tylko...

  • Jak zorganizować udane przyjęcie firmowe?

    Jak zorganizować udane przyjęcie firmowe?

    Coraz więcej firm decyduje się na organizację spotkań dla pracowników, które mają na celu integrację oraz wzmocnienie więzi zarówno między kolegami z zespołu, jak i z miejscem pracy. Co zrobić, żeby...

  • Cechy dobrej restauracji

    Cechy dobrej restauracji

    Polacy coraz częściej i chętniej spędzają czas w restauracjach. Lokale gastronomiczne stały się nie tylko miejscami spożywania posiłków – wyjście z przyjaciółmi czy z rodziną do restauracji to także...

  • Prowadzenie restauracji – od czego zacząć?

    Prowadzenie restauracji – od czego zacząć?

    Od dawna w Twojej głowie kiełkowała myśl o założeniu restauracji? Zachęcony sukcesami okolicznych biznesów, po zgromadzeniu odpowiednich oszczędności, stawiasz wszystko na jedną kartę, by już za...

  • Charakterystyka kuchni staropolskiej

    Charakterystyka kuchni staropolskiej

    Jedzenie stanowi ważną część naszego życia. Aby żyć, musimy jeść – nigdy odwrotnie. Powinniśmy też jeść dobrze, ale co to znaczy? Dla każdego dobra kuchnia jest synonimem innych potraw. Wiele osób,...

  • Cechy dobrej restauracji

    Cechy dobrej restauracji

    Dzisiaj coraz częściej chodzimy do restauracji. Przez cały tydzień, a czasami również w weekendy, musimy ciężko pracować. Zasługujemy, aby chociaż raz na jakiś czas pozwolić sobie na odrobinę luksusu...

  • Czym powinny się charakteryzować dobre meble gastronomiczne?

    Czym powinny się charakteryzować dobre meble gastronomiczne?

    Zaplecze lokalu gastronomicznego to miejsce, w którym panują wyjątkowe warunki, związane m.in. z termiczną obróbką potraw. Jest to zarazem przestrzeń, w której należy zachować szczególną dbałość o...

  • Przepis na udaną imprezę w plenerze? Tradycyjna kuchnia!

    Przepis na udaną imprezę w plenerze? Tradycyjna kuchnia!

    Organizując imprezę plenerową, musimy zadbać nie tylko o odpowiednią oprawę i atrakcje, ale przede wszystkim, o dobre jedzenie. Osoby głodne po prostu nie mogą się dobrze bawić. Dlatego planując...

  • Co jeść w trasie? Pomysły na posiłki podczas podróży samochodem

    Co jeść w trasie? Pomysły na posiłki podczas podróży samochodem

    Dzięki rozwojowi sieci autostrad i lepszemu stanowi polskich dróg, podróże po kraju samochodem są coraz łatwiejsze i przyjemniejsze. Jakość jedzenia w przydrożnych barach nadal nie cieszy się jednak...

  • Kuchenny niezbędnik małej restauracji

    Kuchenny niezbędnik małej restauracji

    Wyposażenie restauracji, dzięki któremu posiłki są przygotowywane szybko, czysto, zdrowo i bezpiecznie, jest kosztowne nie tylko pod względem finansowym, ale też przestrzennym. Nie wszystkie lokale...

  • Sprzęt gastronomiczno-eventowy niezbędny do organizacji imprez i cateringu

    Sprzęt gastronomiczno-eventowy niezbędny do organizacji imprez i cateringu

    Dawno już odeszliśmy od samodzielnej organizacji jakichkolwiek imprez. Zarówno osoby prywatne, jak i firmy wolą zdać się na profesjonalnych organizatorów. Mało która firma dysponuje zapleczem, aby...

  • Zalety korzystania z usług cateringowych

    Zalety korzystania z usług cateringowych

    Cateringiem nazywamy najogólniej mówiąc usługi związane z przygotowywaniem jedzenia na daną okoliczność – wesele, spotkania firmowe, gale, ale nie tylko. Coraz powszechniejsze jest zlecanie...

  • Charakterystyka idealnego mleka dla baristów

    Charakterystyka idealnego mleka dla baristów

    Trudno wyobrazić sobie lepsze połączenie niż kawa i mleko – wśród miłośników kawy bardzo duże jest grono osób, które nie wyobrażają sobie jej bez dodatku mleka. Ale nie każde mleko równie dobrze nada...

  • Dlaczego warto wynająć bar mobilny?

    Dlaczego warto wynająć bar mobilny?

    Alkohol to nieodłączny punkt programu niemal każdego rodzaju imprez – od domówek po wesela. W dzisiejszych czasach jednak odchodzi się od tradycyjnego modelu, polegającego na samodzielnym podawaniu...

  • Restauracja kaukaska znakomitym miejscem do organizacji imprezy okolicznościowej

    Restauracja kaukaska znakomitym miejscem do organizacji imprezy okolicznościowej

    Jeśli macie w planach organizację imprezy okolicznościowej i szukacie ciekawego miejsca, w którym Wasi goście będą dobrze się bawić i zajadać ze smakiem podawane potrawy, powinniście rozważyć wybór...

  • Kreatywne gotowanie – od kuchni tradycyjnej po Fushion

    Kreatywne gotowanie – od kuchni tradycyjnej po Fushion

    Na polskim rynku dynamicznie rozwijają się firmy z branży usług gastronomicznych. Szczególnie polecanymi miejscami są ostatnio modne bistra, które niejednokrotnie potrafią swoją bogatością smaku, a...

  • Jak rozpoznać najlepszą włoską pizzę?

    Jak rozpoznać najlepszą włoską pizzę?

    Rodzajów pizzy jest tyle, ile osób, które ją pieką. Ideał pizzy może różnić się w zależności od osoby, która go formułuje – niezależnie od jej narodowości. Sami Włosi tworzą skrajnie różne pizze,...

  • Rodzaje okapów gastronomicznych i przemysłowych

    Rodzaje okapów gastronomicznych i przemysłowych

    W lokalach gastronomicznych i halach przemysłowych wymagane są profesjonalne urządzenia wentylacyjne. Dobrej jakości okapy nie tylko wentylują, ale i oczyszczają powietrze. Na rynku dostępnych jest...

Facebook
Wróć na początek strony