Jajka to jeden z podstawowych produktów spożywczych, który ma bardzo szerokie zastosowanie. Jajka są bogatym źródłem witamin A, D i B, a także białka i cennych dla zdrowia kwasów tłuszczowych oraz...
Choć jeszcze kilka lat temu pojawiały się informacje odnośnie szkodliwości jajek, dziś większość ekspertów jest zgodna: są zdrowe i warto je spożywać. Za zmianę tego stanowiska odpowiada m.in....
Temat hodowli i sprzedaży drobiu, w szczególności kur i gęsi, jest bardzo ważny dla branży rolno-hodowlanej. Hodowcy muszą dbać o odpowiednie warunki życia zwierząt oraz zapewnić im właściwe...
Gotowane, sadzone, w jajecznicy, składnik pysznych i sytych sałatek, past, makaronów i wielu innych potraw. Mowa oczywiście o jajkach, które są nie tylko bardzo smaczne, ale uchodzą także za jeden z...
Jeszcze kilkanaście lat temu były uznawane za rarytas i spożywano je okazjonalnie. Dziś, jajka przepiórcze cieszą się ogromną popularnością i nierzadko stanowią alternatywę dla tradycyjnych, kurzych...
Każdy z nas chciałby mieć dostęp do świeżych, naturalnych wyrobów z drobiu, bydła lub roślin. W sklepach ciężko znaleźć naturalne produkty, które zachwycą swoją jakością. Dostęp do świeżych jaj,...
Jaja kurze to artykuły spożywcze, które wykorzystuje się powszechnie do przyrządzania potraw różnego typu. Są one bogate w składniki odżywcze, pod warunkiem, że pochodzą ze sprawdzonych farm....
Jeszcze stosunkowo niedawno zalecano znacznie ograniczyć konsumpcję jajek z powodu wysokiej zawartości cholesterolu. Jednio duże żółtko zawiera 200 mg tej substancji. Obecnie uważa się je za bardziej...
Pyszne jajka to z pewnością produkt, który lubi większość z nas – doskonale nadają się do wielu różnych potraw oraz dań, a także wypieków. Można je również jeść bez żadnych dodatków, po odpowiedniej...
Jaja kurze to dla wielu osób nieodłączny element diety. Są one też kluczowymi składnikami w rozmaitych daniach czy wypiekach, wpływając na ostateczny wygląd, smak i aromat. Jaja powinny pochodzić ze...
Chów klatkowy jest ostatnimi laty demonizowany, lecz wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że ma on swoje zalety. Rozwiązanie to jest bezpieczne nie tylko dla konsumentów jaj, ale również samych...
Hurtownia jaj to gospodarstwo rolne, w którym zazwyczaj prowadzona jest zarówno detaliczna, jak i hurtowa sprzedaż jaj. Smaczne i zdrowe jajka to dziś nie tylko niezbędny składnik wielu potraw w...
Jajka są pożywieniem, które większość osób zjada na co dzień. Nie tylko w postaci głównego elementu potrawy, ale również jako dodatek – na przykład w wypiekach. I choć to jaja kurze zyskały...
W czasach, kiedy Polacy zaczęli dbać oto, skąd pochodzi spożywana przez nich żywność, ogromnym powodzeniem cieszą się ekologiczne sposoby produkcji. Do takich, wziętych pod lupę produktów, znalazły...
Pachnąca jajecznica usmażona na maśle, z dodatkiem boczku, posypana świeżym szczypiorkiem to jedno z ulubionych śniadań wielu z nas. Jajko sadzone, jajko na miękko lub na twardo, jajka faszerowane, a...
Według danych statystycznych każdy Polak spożywa rocznie około 160 jaj. Analizy ekonomiczne dotyczące przetwórstwa spożywczego i rolnictwa, potwierdzają zaś, że wskaźnik ten stale rośnie. Jest to...
Ziemniaki to podstawa polskiej kuchni, podobnie jak jajka. Choć to chyba najmniej wyszukane składniki, które same w sobie mogą stanowić kompletne danie, potrafią odmienić każdą potrawę, a przepisów,...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów