Według danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej polskie, przeciętne zużycie ryb przypadające na jednego mieszkańca wynosi obecnie około 13 kg rocznie. Statystyki podają, że...
Obecność ryb w stojących akwenach słodkowodnych niesie za sobą wiele korzyści, zarówno pod względem ekologii, jak i atrakcyjności dla wędkarzy i turystów. Jednak z różnych powodów nie w każdym...
Pstrąg to ryba, która często gości na polskich stołach i jest doceniana przez konsumentów. Zaopatrują się w nią zarówno firmy z branż gastronomicznych, przedsiębiorstwa zajmujące się przetwórstwem...
Mięso ryb ma wspaniałe właściwości, sporą zawartość kwasów tłuszczowych Omega 3, wiele składników mineralnych, takich jak np. selen, doskonałe białko. Ich spożycie minimum dwa razy w tygodniu jest...
Ryby mają wiele właściwości zdrowotnych. Są podstawą diety śródziemnomorskiej i azjatyckiej, które uznawane są za najzdrowsze na świecie. Witaminy i minerały w nich zawarte wpływają zarówno na wygląd...
Każdy, kto pragnie rozpocząć jakikolwiek sport, musi najpierw odpowiednio się do niego przygotować. Przede wszystkim jest nam potrzebny właściwy sprzęt, za pomocą którego będziemy mogli łowić ryby....
Dania rybne są w naszym kraju szczególnie uwielbiane, co ma związek między innymi z częstymi wyjazdami Polaków nad Morze Bałtyckie, a także z tradycją spożywania karpia podczas kolacji Wigilijnej....
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów