Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę z tego, jak ważne jest zdrowe i odpowiedzialne odżywianie, które wpływa zarówno na nasze samopoczucie, jak i na stan środowiska naturalnego. Wybierając produkty...
Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak zachować świeżość i smak owoców oraz warzyw przez dłuższy czas? Odpowiedź brzmi — zamrażanie! Polska firma Biurkom Flampol, z ponad 20-letnim doświadczeniem w...
Soki jabłkowe oraz inne napoje słodzone na bazie jabłek są bardzo popularne w całej Europie, dorównując smakom pomarańczy czy owoców egzotycznych. Aby stworzyć jednak wysokiej klasy sok jabłkowy,...
Każdy nas chciałby zawsze mieć dostęp do świeżych i smacznych warzyw. Są one świetnym źródłem witamin, regulują pracę jelit i zmniejszają ryzyko różnych chorób. Często jednak nie wiemy, gdzie znaleźć...
Mamy dostęp praktycznie do wszystkich ziół, więc możemy je stosować jako napary lecznicze i przyprawy kuchenne. Nie byłoby to możliwe, gdyby nie proces suszenia, jaki odbywa się w firmie Greenherb...
Miejsce, w którym można skorzystać z wielu podstawowych usług i zrobić zakupy w sklepach spożywczo-przemysłowych nosi nazwę spółdzielni spożywców. Jest to forma współpracy między różnymi...
Stosowane od wielu lat herbatki ziołowe to doskonałe rozwiązanie wielu problemów ze zdrowiem. Specjalnie przygotowane napary na bazie różnego rodzaju ziół leczniczych pomagają w wyeliminowaniu...
Mrożenie żywności to jedna z najlepszych metod jej utrwalania, szczególnie, kiedy mowa o żywności świeżej, nie poddawanej przetworzeniu, jak owoce i warzywa.Firma LST-Polska od wielu lat oferuje,...
Przetwórstwo owocowo-warzywne to istotna gałąź przemysłu spożywczego. Owoce rosną i dojrzewają w naszym klimacie sezonowo, zatem, aby zapewnić możliwość dostarczania zawartych w nich składników...
Konsumenci coraz chętniej sięgają po zdrowe zamienniki słodkich i słonych przekąsek. Zapotrzebowanie na świeżą lub minimalnie przetworzoną żywność, pozbawioną syntetycznych konserwantów chemicznych,...
Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Co więcej, Polska należy do głównych producentów. Różnorodne odmiany jabłek zachwycają nie tylko swoim smakiem, ale też wysoką jakością. A...
W dobie niemal nieskończonych możliwości technologicznych musimy ze szczególną troską dbać o nasze zdrowie. Substancje i metody wykorzystywane w produkcji żywności nie zawsze bowiem są dla nas...
Nie tuczy, gdyż zawiera tylko 55 kcal. Zawiera prawie wszystkie witaminy oraz mnóstwo błonnika. Jedno jabłko ma bardzo dużo korzyści dla zdrowia. Te najpopularniejsze polskie owoce mają w sobie dużo...
Produkcja owoców to zadanie bardzo odpowiedzialne. Przecież niemal każdy z nas po nie sięga, dajemy je dzieciom, jako jedne z pierwszych posiłków. Właśnie z tego powodu najchętniej sięgamy po te,...
Susz ziołowy, owocowy warzywny jest stosowany od dawna. Przede wszystkim w gastronomii i przemyśle spożywczym. Ale nie tylko. Suszone zioła są stosuje się w aromaterapii oraz przemyśle...
Produkcja tytoniu w Polsce każdego roku wzrasta. Jest to efekt nie tylko zapotrzebowania rynkowego na wysokiej klasy półprodukt, do tworzenia m.in. papierosów, ale także coraz tańsza oraz opłacalna...
Jedni uwielbiają ją jeść nawet na surowo, drugich doprowadza do płaczu już przy samym krojeniu. Cebula – popularne warzywo, którego wprost nie może zabraknąć w kuchni polskiej. Jakie zdrowotne...
Masz w planach otworzenie własnego warzywniaka? A może nie jesteś zadowolony z jakości towaru, który aktualnie znajduje się w Twoim sklepie? Pamiętaj – współpraca ze sprawdzonym hurtownikiem to...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów