Szukasz sposobu na wzrost produkcji i poprawę parametrów mleka krowiego? Jeśli tak, to warto poznać mieszanki paszowe dla krów mlecznych firmy Farmer. Wytwórnia Pasz i Koncentratów Farmer...
Proces produkcji mleka składa się z kilku ważnych etapów, dzięki którym będzie ono nadawało się do spożycia. Poddaje się go wielu działaniom technologicznym, które poprawiają jego właściwości, a przy...
Mleko to podstawowy składnik nabiału i można wykorzystać go do produkcji różnego typu serów, jogurtów czy też śmietan. Na ich smak wpływa nie tylko sposób obróbki, ale także jakość i odpowiednie...
Mleko jest podstawą żywienia. Ten treściwy płyn ma wiele cennych właściwości, dlatego powinny go spożywać szczególnie dzieci. Jest źródłem białka, ważnego dla kości. Produkty o wysokiej zawartości...
Mleko w proszku znane jest już niemal od 200 lat i cieszy się dużą popularnością. Posiada długi termin przydatności do spożycia, a przy tym zachowuje smak i właściwości mleka. Postępujący rozwój...
Mleko w proszku jest dosyć powszechnie stosowanym produktem spożywczym. Rozwój technologii w przemyśle mleczarskim pozwala dostarczać coraz bardziej zaawansowane i zróżnicowane wersje tego produktu....
Według danych statystycznych każdy Polak spożywa rocznie około 160 jaj. Analizy ekonomiczne dotyczące przetwórstwa spożywczego i rolnictwa, potwierdzają zaś, że wskaźnik ten stale rośnie. Jest to...
Każdy rodzaj mleka zawiera ten sam zestaw składników, choć w zależności od tego, o jaki rodzaj chodzi, różnią się ich proporcje. Składnikami tymi są woda, tłuszcz, laktoza (cukier mlekowy), witaminy...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów