Artykuł sponsorowany

Szukasz wysokiej jakości folii termokurczliwej do pakowania żywności? Skorzystaj z usług firmy Mawa!

 Szukasz wysokiej jakości folii termokurczliwej do pakowania żywności? Skorzystaj z usług firmy Mawa!

Ciężko byłoby sobie wyobrazić funkcjonowanie wielu gałęzi przemysłu bez odpowiednich artykułów opakowaniowych. Nie inaczej jest w przypadku branży spożywczej, w której niegdyś dominowały wyroby z papieru. Obecnie, aby ochronić żywność przed szkodliwymi czynnikami zakłady produkcyjne, a także lokale usługowe, korzystają głównie z folii termokurczliwej. Tego typu towary stanowią część bogatej oferty handlowej przedsiębiorstwa Mawa.

Specyfika folii termokurczliwej

Folie termokurczliwe służące głównie do pakowania artykułów spożywczych powstają z polietylenu o niewielkiej gęstości. Produkowane są one w systemie warstwowym, dzięki czemu odznaczają się wysoką odpornością na urazy mechaniczne. Nie sposób pominąć faktu, że tego typu materiały nie wytwarzają zapachu, a ponadto wykazują obojętną reakcję na oddziaływanie kwasów, roztworu soli czy alkoholi. Jak tłumaczy przedstawiciel firmy Mawa, która zajmuje się między innymi sprzedażą artykułów opakowaniowych dla podmiotów biznesowych:

Folie termokurczliwe, zwane zamienne termozgrzewalnymi, zyskały olbrzymie uznanie ze względu na szereg korzystnych właściwości. Przede wszystkim umożliwiają ścisłe i precyzyjne owinięcie wyrobów, co minimalizuje ryzyko ich uszkodzenia podczas magazynowania oraz transportu. Folie zabezpieczają również artykuły przed rozmaitymi zabrudzeniami, a także wilgocią, dzięki czemu mogę one na dłużej zachować swe parametry. Podnoszą ponadto ogólną prezencję towaru, głównie ze względu na wysoki połysk i klarowną strukturę. Jako dystrybutor wysokiej jakości opakowań współpracujemy z zakładami produkcyjnymi, sklepami wielkopowierzchniowymi, obiektami hotelowymi oraz licznymi lokalami gastronomicznymi, którzy poszukują niezawodnych rozwiązań. Nasi klienci zawsze mogą liczyć na atrakcyjne warunki transakcji, profesjonalne doradztwo i błyskawiczną realizację zamówień.

Uniwersalny materiał opakowaniowy

Stosowanie folii termokurczliwej w roli finalnego opakowania artykułów spożywczych ma racjonalne uzasadnienie z ekonomicznego punktu widzenia. Ich zakup nie wiąże się z nadmiernym wydatkiem, co wynika głównie z relatywnie niskich kosztów wytworzenia materiałów. Są one ponadto przystosowane do większości urządzeń pakujących-zarówno ręcznych, jak i w pełni zautomatyzowanych.

Przedsiębiorstwo Mawa, które od początku swego istnienia stawia za priorytet satysfakcję klientów, oferuje folie termozgrzewalne w formie rolek, rękawów, a także półrękawów. Wykazują one doskonałe parametry pod względem funkcjonalnym i użytkowym, w tym obojętność na kontakt żywnością, co potwierdzają właściwe atesty. Optymalny skład chemiczny sprawia, że folie sprawdzą się w zabezpieczeniu wyrobów garmażeryjnych, owoców, warzyw lub pieczywa, znacznie przedłużając ich świeżość.

Folia termokurczliwa, która podlega recyklingowi i dobrze wpisuje się w ekologiczne trendy, jest na masową skalę używana także w branży magazynowej. Jej unikalne cechy przydają się do łączenia pojedynczych produktów w zgrzewki. Bez względu na to, czy będą to puszki czy kartony, bez problemu dopasuje się do kształtu przedmiotu.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz