Artykuł sponsorowany

Szkolenia akredytowane BRCGS w ofercie firmy Lemco Partner

Szkolenia akredytowane BRCGS w ofercie firmy Lemco Partner

Współcześni konsumenci są coraz bardziej świadomi tego, jak wygląda produkcja żywności na skalę przemysłową. Poświęcają więcej czasu na zakupy i wybierają produkty jakościowe, starannie zapakowane i przystępne cenowo. Stawia to przed producentami zupełnie nowe wyzwania. Z jednej strony chcą oni redukować koszty wytwarzania żywności i zwiększać zyski ze sprzedaży, z drugiej zaś zdobyć i podtrzymać zaufanie klientów. Szkolenia akredytowane BRCGS, prowadzone przez firmę Lemco Partner Magdalena Ledwoń, dają producentom wiedzę, która pozwala pogodzić wszystkie te motywacje.

Jaki zakres usług oferuje firma Lemco Partner?

Firmę Lemco Partner prowadzi Magdalena Ledwoń, BRCGS Approved Training Partner, BRCGS Approved Virtual Trainer, indywidulany trener akredytowany przez BRCGS w Londynie. Trener może się pochwalić ponad 17-letnim doświadczeniem w prowadzeniu grupowych i indywidualnych szkoleń BRCGS na rynku polskim i globalnym.

Posiada także szeroką wiedzą z zakresu produkcji żywności i opakowań, którą chętnie dzieli się z producentami, auditorami oraz ze studentami. Firma Lemco Partner to jedyna firma na rynku, która aktywnie wspiera przedsiębiorców w doskonaleniu organizacji produkcji żywności, zarządzaniu jej jakością oraz budowaniu trwałych relacji z konsumentami. Przedsiębiorstwo organizuje szkolenia:

  • BRC Global Standard for Food Safety,

  • BRC Global Standard Packaging Materials,

  • Product Safety Management (Akredytowane przez BRCGS),

  • FSSC 22000,

  • ISO 22000,

  • szkolenie z oceny ryzyka,

  • Food Fraud.

BRCGS Food Safety wersja 9

Publikacja 9 wersji standardu BRCGS Food Safety planowana jest na 1 sierpnia 2022 roku, natomiast nowe wymagania będą obowiązywać od 1 lutego 2023 roku. Firma Lemco Partner już od kilku miesięcy analizuje kluczowe zagadnienia dotyczące nowego standardu, by móc przekazać je słuchaczom podczas szkoleń. Najważniejsze zmiany dotyczą sekcji 2 (Plan Bezpieczeństwa Żywności), sekcji 3 (System Zarządzania), sekcji 4 (Standardy dotyczące zakładu) i sekcji 5 (Kontrola Produktu). Normy BRCGS dla żywności to zespół globalnych standardów dotyczących całego procesu produkcji żywności.

Ich wdrożenie pozwala zagwarantować konsumentom bezpieczeństwo żywności, zwiększa pozycję producenta na rynku i maksymalizuje korzyści biznesowe m.in. poprzez poszerzenie sieci wiarygodnych kontrahentów. Posiadanie certyfikatu BRCGS nie jest obowiązkiem, ale znacznie ułatwia prowadzenie biznesu w branży spożywczej. Firma Lemco Partner kieruje swoje szkolenia nie tylko do producentów żywności, ale też do auditorów, członków zespołów HACCP, konsultantów, przedstawicieli laboratoriów oraz osób prywatnych, dla których jest to istotne zagadnienie.

Opracowanie:
Gdynia, Kameliowa 37A
tel. 501 338 668
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz