Artykuł sponsorowany

Świąteczne słodkości z producentem przypraw SANPOL

Świąteczne słodkości z producentem przypraw SANPOL

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Wśród tradycyjnych dań, jakie znajdą się tego dnia na polskich stołach, z pewnością znajdziemy jajka w różnej postaci, żurek lub zupę chrzanową z białą kiełbasą i wiele innych pyszności. Wśród słodkości z pewnością dominować będą serniki, paschy i mazurki - aby wyszły idealne, warto zdecydować się na zakup bakalii od producenta przypraw SANPOL!

Czym są bakalie?

Serniki, paschy mazurki - możemy je robić w sposób tradycyjny albo nowoczesny, na podstawie wielu różnych przepisów, z rozmaitymi dodatkami. Jednym z tych dodatków, jakie można użyć do każdej z wymienionych słodkości, są bakalie, czyli mieszanka suszonych owoców i orzechów.

Bakalie dostępne u producenta przypraw SANPOL są słodkie i smaczne, ale to nie wszystko. Cechuje je również wysoka jakość. Co więcej, suszone owoce oraz orzechy mają w sobie mnóstwo witamin i rozmaitych składników odżywczych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Są też wysokokaloryczne, co może być zarówno ich zaletą, jak i wadą. Pracownik firmy SANPOL mówi o nich w następujący sposób:

“Bakalie mają wiele wartości odżywczych, należy jednak pamiętać, że spożywanie ich w zbyt dużych ilościach nie jest wskazane, gdyż są wysokokaloryczne. Bakalie bardzo korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Morele zawierają dużo żelaza, rodzynki chronią przed osteoporozą, a daktyle są bogate w magnez”.

Wśród oferty sklepu znajdują się bakalie w postaci suszonych daktyli, moreli, rodzynek sułtańskich i indyjskich, żurawiny i śliwek. Dodatkowo można również zakupić migdały i pestki dyni. Potem wystarczy to wszystko zmieszać i gotowe!

Jak wykorzystać bakalie w świątecznych wypiekach?

Jednym z najpopularniejszych ciast Wielkanocnych jest sernik. Tradycyjnie sernik przygotowuje się na biszkoptowej podstawie, a jego głównym składnikiem jest oczywiście ser. Jako słodkie uzupełnienie sernika można zastosować bakalie od producenta firmy SANPOL. Alternatywą dla sernika z suszonymi owocami i orzechami jest pascha, dla której bazą jest serwatka z mleka. Bardzo ciekawym rozwiązaniem, prostym i szybkim w wykonaniu, jest mazurek z bakaliami i bezą. Wystarczy ubić pięć białek z kurzych jajek na sztywną pianę, dodając do nich szklankę cukru (po trochu) i szczyptę soli. Następnie do piany dodaje się namoczone, odsączone bakalie, a gotową masę wykłada się na wafle tortowe i wkłada do piekarnika ustawionego na 80 stopni Celsjusza na 2 - 3 godziny - aż beza stanie się lekko złota. Goście będą zachwyceni!

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz