Artykuł sponsorowany

Najważniejsze zagadnienia szkoleń z zakresu bezpieczeństwa żywności

Najważniejsze zagadnienia szkoleń z zakresu bezpieczeństwa żywności

Bezpieczeństwo żywności to niezwykle istotna kwestia, w zakresie której normy muszą być rygorystycznie przestrzegane. Konieczne jest zatem korzystanie z wysoko specjalistycznych szkoleń, w tym najbardziej aktualne wydania BRCGS for Food Safety, wersja 8. Szkolenia prowadzone są na podstawie akredytacji udzielonej Magdalenie Ledwoń przez BRCGS w Londynie - trenerowi jako Approved Training Partner oraz w oparciu o materiały szkoleniowe całkowicie przygotowane przez BRCGS. Poruszają wszystkie najważniejsze kwestie związane z bezpieczeństwem żywności – jakie są to dokładnie zagadnienia?

Wysoka odpowiedzialność w produkcji żywności

Każda organizacja zajmująca się produkowaniem żywności musi spełniać szereg restrykcyjnych norm, dzięki którym produkty spożywcze będą wolne od zanieczyszczeń i bakterii mogących negatywnie wpływać na zdrowie konsumentów. Innymi słowy – są bezpieczne dla konsumentów, spełniają wymagania prawne oraz posiadają gwarantowaną, wysoką jakość. Zrealizowanie szkolenia z tego zakresu rekomendowane jest zatem dla firm działających w przemyśle spożywczym, a najważniejsze problemy wskazane przez poszczególne grupy robocze działające w tej branży pozwalają uzyskać niezbędną wiedzę we wszystkich obszarach związanych z bezpieczeństwem żywności. Najwyższe wymagania globalne są w stanie spełnić tylko firmy certyfikowane do standardów jak BRCGS for Food Safety, obecnie wydanie 8.

Szkolenie pozwala zdobyć informacje na temat zrozumienia wymagań w pełnym zakresie w produkcji żywności, jak również dotyczących stref ryzyka, co w przypadku żywności jest niezwykle istotnym zagadnieniem. Są to zagadnienia omawiane na szkoleniach organizowanych przez Lemco Partner Magdalenę Ledwoń – dzięki czemu najważniejsze sprawy związane z bezpieczeństwem żywności zostaną omówione w sposób obszerny i profesjonalny. Jakie jeszcze zagadnienia obejmują tego typu profesjonalne szkolenia?

Kultura bezpieczeństwa produktów żywnościowych

Jednym z bardzo ważnych elementów w przemyśle spożywczym jest rozwijanie kultury bezpieczeństwa produktów. Na tę czynność zwracają uwagę prowadzący specjalistyczne szkolenia, dzięki którym poszczególne zakłady produkcyjne są skutecznie zachęcane do rozwoju poszczególnych systemów bezpieczeństwa żywności – Food Safety Culture.  

Zafałszowania żywności

Najnowsze wydanie specjalnego kursu obejmuje m.in. zapobieganie oszustwom w branży spożywczej, co jest niezwykle istotne dla przedsiębiorców pracujących w tej dziedzinie przemysłu. Należy jednak pamiętać, by tego typu szkolenie przeprowadzone zostało przez profesjonalistę.

Licencjonowany trener BRCGS Magdalena Ledwoń, będzie w stanie wytłumaczyć dokładnie poszczególne zagadnienia, dzięki czemu problematyczne kwestie czy wszelkie wątpliwości zostaną dokładnie wyjaśnione. Pozwala to lepiej zrozumieć poruszane na kursach zagadnienia i tym samym efektywniej wdrażać je w życie. Ponadto szkolenie dostarcza metod i sposobów jak właściwie wykonać analizę zagrożeń i sporządzić plan zapobiegania zafałszowaniom.

Monitorowanie środowiskowe

Warto też pamiętać o rosnącym znaczeniu monitorowania środowiskowego dla produkcji bezpiecznych produktów żywnościowych czy tez opakowań.

Szkolenie ma na celu zapewnienie uczestnikom zrozumienia kluczowych elementów programu monitorowania środowiskowego. Uczestnicy szkolenia będą w stanie identyfikować potencjalne zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji i obszarach otwartych produktów. Delegaci będą w stanie wskazać i zastosować różne metody pobierania próbek i kluczowe elementy procedury działań korygujących. Jest to szczególnie przydatne przy wdrażaniu programu monitorowania środowiskowego opartego na wymaganiach BRC Global Standard for Food Safety wydanie 8 lub BRC Global Standard for Packaging Materials, wydanie 6 oraz najlepszych praktyk branżowych.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz