Artykuł sponsorowany

Na jakie okazje doskonale sprawdzi się catering?

Na jakie okazje doskonale sprawdzi się catering?

Gotowanie na spore uroczystości to wiele pracy – przygotowanie posiłków dla kilkudziesięciu czy nawet kilkuset gości może być problematyczne, dlatego warto w takim wypadku wybrać opcję cateringu. Profesjonaliści zajmą się nie tylko przyrządzeniem wybranych potraw, ale też ich dostarczeniem w wybrane przez klienta miejsce. Niezwykle wygodna usługa przydaje się w wielu sytuacjach – jakich dokładnie?

Świąteczny klimat

Święta to magiczny okres, w którym rodziny spotykają się ze sobą po to, by dzielić wspólnie ten wyjątkowy czas. Uroczystości wzbogacić muszą tradycyjne potrawy, które związane są z konkretną okazją. Na kolację wigilijną firmy zajmujące się kompleksowym cateringiem przygotowują potrawy zarówno na ciepło, jak i na zimno. Na stole nie powinno zatem zabraknąć aromatycznych krokietów faszerowanych kapustą i grzybami, ale też tradycyjnego karpia smażonego czy czerwonego barszczu. Z kolei wybierając menu na całe święta Bożego Narodzenia, warto zdecydować się na klasyczne flaki wołowe, staropolski bigos, roladki z kurczaka czy podawane na zimno mięsa pieczyste: schab środkowy, boczek rolowany czy karkówkę. Firma gastronomiczno-cateringowa Smaczne Jadło jest w stanie zapewnić catering nie tylko na czas Bożego Narodzenia, ale również przygotować wyjątkowe potrawy z okazji Świąt Wielkanocnych. W tym wypadku jednym z głównych produktów jest jajko – może być podane z szynką na sałatce jarzynowej w galarecie, ale też np. z pastą pieczarkową lub łososiową. Warto zadbać też o to, by firma cateringowa przygotowała staropolski żurek z boczkiem i szynką, bez którego trudno wyobrazić sobie Święta Wielkanocne.

Inne uroczystości

Usługi cateringowe to świetne rozwiązanie, które pozwala oszczędzić bardzo dużo czasu i energii, dzięki czemu można w pełni cieszyć się spotkaniem z bliskimi i jednocześnie pysznymi potrawami. Przygotowane uprzednio posiłki i dostarczone do miejsca docelowego to także opcja na każde urodziny, imieniny lub inny jubileusz. Profesjonalny catering doskonale sprawdza się także na imprezach firmowych czy weselach – pełna oferta obejmuje dwudaniowe obiady, zimne i gorące napoje, a także desery i dodatkowe przekąski. Domowy rosół z makaronem, krem z pomidorów czy zupa neapolitańska to smaczne i aromatyczne propozycje na pierwsze, rozgrzewające danie. Pełen obiad wypełni potrawa główna: pieczeń wieprzowa w sosie własnym, pieprzowym lub koperkowym, zrazy wołowe zawijane, pierś z kurczaka przyrządzona w cieście musztardowym, sosie marengo czy w postaci panierowanych kotletów, a także tradycyjny, staropolski kotlet schabowy, do którego idealnym dodatkiem będą ziemniaki i surówka. Warto więc skorzystać z cateringu w przypadku wielu okazji – doskonały smak potraw i ich różnorodność z pewnością zrobią wrażenie na gościach.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz