Artykuł sponsorowany

Jakie właściwości ma makaron jajeczny od wytwórni PPHU Anna? Dlaczego warto go spożywać?

Jakie właściwości ma makaron jajeczny od wytwórni PPHU Anna? Dlaczego warto go spożywać?

W ofercie PPHU Anna, czyli wytwórni makaronu zarządzanej przez Amelię Marczak, dostępne jest wiele rodzajów makaronu. Makarony jajeczne, bezjajeczne, durum, hetmańskie, bez cholesterolu. Ponadto można wybierać między rozmiarami i kształtami produktów. W asortymencie znajdują się makarony 2-jajeczne oraz 4-jajeczne Babci Ani. Jakie właściwości wykazują oraz dlaczego warto je spożywać? Na to pytanie odpowiadają specjaliści.

Czym charakteryzują się makarony jajeczne?

Jak zostało wspomniane, w ofercie warszawskiej wytwórni makaronu dostępne są makarony 2-jajeczne oraz 4-jajeczne. Często jajeczność makaronu wzbudza u konsumentów wątpliwości, dlatego warto wyjaśnić, że oznacza ona liczbę jajek dodanych do kilograma masy. O tym, czym charakteryzują się makarony jajeczne, opowiada specjalista od lat pracujący w wytwórni:

Makaron jajeczny składa się z mąki pszennej, wody oraz jajek, które nadają produktom puszystość oraz elastyczność. Dodatkowo żółtko sprawia, że zmienia się kolor makaronu. Jajeczne wyroby świetnie sprawdzają się w zupach oraz drugich daniach, ale warto wiedzieć, że trudno ugotować je al dente, ponieważ pochłaniają sporo wody i szybko miękną. Obecność jajek w masie makaronowej znacznie zwiększa ilość różnych wartości odżywczych.

Jakie wartości odżywcze wykazują makarony jajeczne?

Przede wszystkim warto zaznaczyć, że im więcej jajek użyto podczas produkcji makaronu, tym więcej białka znajduje się w makaronie. To jednak nie koniec zalet. Dietetycy podkreślają, że makarony jajeczne zawierają witaminy z grupy B (m.in. B1, B2, B3 i B9) oraz wiele mikroelementów, takich jak żelazo, cynk, potas i wapń. Co ważne, makarony jajeczne charakteryzują się stosunkowo niskim indeksem glikemicznym, więc w odpowiednich ilościach są odpowiednie i zalecane dla diabetyków. Właśnie dlatego warto na stałe włączyć makaron jajeczny do codziennej, zbilansowanej diety.

Jak wybrać producenta makaronu?

Makarony różnego rodzaju – zarówno jajeczne, jak i bezjajeczne – wytwarzane powinny być z wykorzystaniem produktów najwyższej jakości. O tym wiedzą specjaliści z wytwórni makaronu PPHU Anna w Warszawie. Wychodząc naprzeciw potrzebom swoich klientów, przygotowali ofertę, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Jej ciekawe uzupełnienie stanowią makarony dla psów. Wytwórnia działa od 1993 roku, zdążyła zdobyć spore doświadczenie i zaufanie klientów, dzięki czemu dziś jest wiodącym producentem makaronów. Firma oferuje sprzedaż hurtową.

Opracowanie:
Warszawa, Kasprowicza (d.Wesoła) 2a
tel. 22 773 53 33
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz