Kontakt
Kontakt Domino Michał Szakowski
03.05.2024
Młóto browarniane to produkt uboczny produkcji piwa. Browarnikom nie jest potrzebne, znajduje za to licznych odbiorców poza browarami. Najczęściej trafia do rolników, którzy hodują krowy i świnie. Wysłodziny sprzedawane są też do zakładów spożywczych jako dodatek do żywności, zamieniane są w kompost do roślin, a w biogazowniach przetwarzane są w gaz.
Więcej informacji06.03.2024
Pasza z dodatkiem młóta browarnianego jest doskonałym wyborem. Przeznaczona jest głównie do karmienia krów mlecznych i trzody chlewnej, przede wszystkim loch. Wysłodziny zawierają między innymi witaminy i białko, a do tego smakują zwierzętom. Taki dodatek jest też tańszy niż specjalne środki dodawane do pasz.
Więcej informacji20.01.2024
Młóto jest przede wszystkim doskonałym dodatkiem paszowym, ale nie tylko do tego się nadaje. Jednym z alternatywnych zastosowań jest użycie wysłodzin jako odnawialnego źródła energii. Młóto jest w tym celu przede wszystkim gazowane. Biogaz ma dobre właściwości energetyczne, a dzięki zakupowi młóta jego produkcja jest tania.
Więcej informacji03.11.2023
Wbrew pozorom zakup młóta nie jest prosty. Klienci indywidualni nie mogą kupić wysłodzin w browarze. Zakłady współpracują w tym celu z wyspecjalizowanymi pośrednikami, którzy odsprzedają wysłodziny rolnikom, branży spożywczej oraz innymi klientom, którzy są zainteresowani zakupem odpadów pozostałych po warzeniu piwa.
Więcej informacji15.09.2023
Młóto browarniane ma wiele zastosowań. Trafia między innymi do zakładów produkcji spożywczej. Wysłodziny doskonale sprawdzają się przy produkcji podpiwka, win, mąki, panierek, a także używane są do przygotowywania ciasteczek. Niektórzy stosują też młóto, przygotowując ciasto na naleśniki oraz placki.
Więcej informacji11.07.2023
Młóto pobrowarniane, jak sama nazwa wskazuje, powstaje w browarach. Wysłodziny są produktem ubocznym warzenia piwa. W zależności od użytego słodu młóto pochodzi z jęczmienia, pszenicy, żyta, a także kukurydzy i ryżu. Wysłodziny to kiełki, łuski ziaren i inne nierozpuszczalne elementy pochodzenia roślinnego.
Więcej informacji08.05.2023
Wysłodziny pozostałe po procesie warzenia piwa doskonale nadają się do zastosowania jako pasza. Są tanie i zawierają niezbędne do funkcjonowania zwierząt mikroelementy, witaminy, tłuszcze i białko. Smakują przede wszystkim krowom mlecznym i trzodzie chlewnej. W tym ostatnim przypadku chodzi o lochy prośne i karmiące.
Więcej informacji27.03.2023
Pasza z młóta jest coraz częściej stosowana przez hodowców poszukujących tańszych i jednocześnie dobrych jakościowo produktów do karmienia zwierząt. Krowy mleczne i trzoda chlewna przepadają za taką paszą. Jeszcze ważniejszy jest jednak jej skład! Młóto zawiera białko, liczne witaminy, błonnik i tłuszcze.
Więcej informacji17.01.2023
Młóto browarniane jest mokre, dlatego bez odpowiedniego zabezpieczenia nadaje się do użytku jedynie przez kilka dni. Na szczęście istnieją skuteczne sposoby konserwacji. Rolnicy najczęściej zakiszają wysłodziny browarniane. Metody to kiszenie w pryzmie oraz w rękawie. W obu przypadkach z odpadów pozostałych po produkcji piwa usuwana jest woda.
Więcej informacji30.11.2022
Wysłodziny browarniane, inaczej nazywane młótem browarnym, to pozostałość po warzeniu piwa. Wysłodziny składają się z kiełków i łusek, które nie rozpuściły razem z pozostałym słodem. Najczęściej spotykane są wysłodziny jęczmienne, ale zdarzają się też wysłodziny żytnie oraz pszeniczne. Wszystko zależy od tego, jakie piwo jest warzone w browarze.
Więcej informacjiOpinie o firmie Domino Michał Szakowski
WeNet jako administrator serwisu nie prowadzi weryfikacji, czy publikowane w serwisie opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli dany produkt lub usługę lub ich używali.
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów
Dołącz do katalogów firm