Artykuł sponsorowany

Składowanie mrożonych owoców? Tak, z firmą Wimar-Chłodnia

Składowanie mrożonych owoców? Tak, z firmą Wimar-Chłodnia

Mrożenie owoców to popularna praktyka. Na ogół mrozi się maliny, jagody oraz truskawki, które, jak wiadomo, choć rosną sezonowo, to są pożądanym dodatkiem do dań nie tylko latem. Warto postawić na profesjonalne mrożenie owoców z firmą Wimar-Chłodnia. Dlaczego? O tym piszemy w poniższym artykule. Zapraszamy.

Jak przygotowuje się owoce do mrożenia?

Jeśli chodzi o owoce przeznaczone do mrożenia, to najlepiej stawiać tu na produkty krajowe. Produkty te należy uprzednio dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć tak, aby pozbyć się z nich nadmiaru wody. W ten sposób unikniemy powstania dużej ilości niepotrzebnego lodu. Następne trzeba podzielić owoce do mrożenia na odpowiednie porcje.

Truskawki, maliny i jagody dobrze jest zamrozić wstępnie na tacy zabezpieczonej folią spożywczą lub aluminiową, dzięki czemu unikniemy zarówno chwytaniu zapachów, jak i nadmiernego parowania. Na koniec wszystko pakuje się do woreczka. Decydując się na składowanie mrożonych owoców z firmą Wimar-Chłodnia, mogą Państwo liczyć na pełen profesjonalizm, ponieważ przedsiębiorstwo to dysponuje wysokiej jakość sprzętem chłodniczym pochodzącym od renomowanych producentów.

Jak wygląda mrożenie owoców w praktyce?

Dzięki profesjonalnemu sprzętowi firma Wimar-Chłodnia zapewni Państwa mrożonym owocom optymalne warunki tak zwanego głębokiego mrożenia czyli w temperaturze wynoszącej -18° C. Dzięki temu będą one miały bardzo długi okres przydatności (nawet do dwóch lat). Przedsiębiorstwo Wimar-Chłodnia współpracuje zarówno ze sklepami, jak i marketami na rynku zagranicznym, a także z zagranicy z takich krajów jak Anglia, Belgia czy Niemcy.

Opracowanie:
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz