Artykuł sponsorowany

Powrót do tradycji - Restauracja Pod Gruszą

Powrót do tradycji - Restauracja Pod Gruszą

Tradycja kuchni polskiej to tradycja wielu domów i rodzin. To nie tylko znane smaki ulubionych potraw, ale również budowanie wspólnych wspomnień, przeżyć, rodzinnych chwil i historii. Jedzenie bowiem to nie tylko konieczna do przeżycia i przetrwania potrzeba, to również pewien rytuał, wspólna celebracja i radość ze spędzania razem cennego czasu. Tęsknota za powrotem do tego, co tradycyjne i znane nam od wieków, jest obecnie bardzo często silnym i mocnym uczuciem. Wracamy do tego co dobre, znane, a przede wszystkim sprawdzone. Ma to również odzwierciedlenie w kuchni, którą smakujemy zarówno każdego dnia, jak i w trakcie specjalnych okoliczności i wyjątkowych spotkań. Sprawdź, dlaczego Restauracja Pod Gruszą to wyjątkowe miejsce.

Tradycyjne polskie smaki

Smaki polskiej kuchni poznawane są przez nas już od dzieciństwa. Jedzenie, którym karmiły nas nasze babcie było wyjątkowo smaczne, a jego aromat unosił się w całym mieszkaniu. Potrawy te, najczęściej pochodziły z bogactw kuchni polskiej, która swoich zwolenników znalazła dzisiaj również za granicą. Zapach kojarzony z poszczególnymi potrawami, to zapach, który na dobre zagościł w naszej pamięci, ale nie tylko. Odtworzenie potraw serwowanych przez nasze babcie próbowane jest zarówno w naszych domach, gdzie smaki te przekazać chcemy kolejnym pokoleniom, ale także przez przedstawicieli restauracji, hoteli, knajp. Polskie smaki królują w niektórych lokalach, jako chluba i główne, mistrzowskie i popisowe dania. Przykładem takiego lokalu jest Restauracja Pod Gruszą w Rokietnicy. To tam kuchnia polska znajduje wielu zwolenników, którzy ochoczo i z tęsknotą odwiedzają restaurację, korzystając z jej dóbr.

Coś więcej niż tradycyjny obiad

Oferowane przez restaurację dania kuchni polskiej, to nie jedynie oferta dotycząca codziennego obiadu z bliskimi. To także możliwość organizacji dużego spotkania służbowego, a także wydarzeń prywatnych, takich jak wesele, komunia, chrzciny czy urodziny. Do dyspozycji gości znajduje się większa i mniejsza sala, a także ogródek z kącikiem dla dzieci, więc huczne wesela nie stanowią żadnego problemu. Tradycyjne, polskie wesele, z polską kuchnią, to zabawa, za którą tęskni większość. Dobra organizacja, to podstawa przy podejmowaniu przedsięwzięć, jakimi są imprezy weselne. Znaczenie ma tutaj nie tylko odpowiednie przygotowanie i dostosowanie sali, adekwatnie do danej imprezy, ale również stworzenie klimatu za pomocą wszelkich dodatków. Zapewnienie komfortu to podstawa, jaką spełnić muszą organizatorzy, a pysznie przyrządzone dania dają możliwość zapamiętania imprezy na długi czas.

Lokal z tradycjami

Rokietnica to urocza miejscowość nieopodal Poznania, a Restauracja Pod Gruszą stanowi jej kulinarne serce i częsty przystanek na drodze podróżnych. Miejsce to jest lokalem z tradycjami, ponieważ restauracja działa czynnie od 1964 roku. Przekazywane pokoleniowo receptury odnajdziemy z smakach doskonale przyrządzonych ryb, mięs oraz dań jarskich. W menu nie brakuje pozycji uwielbianych przez dzieci, a także dań dla smakoszy wołowiny. Doskonały pomysł na obiad w gronie najbliższych to także pyszna karkówka czy schab saute z cebulką, czosnkiem i papryką. Nie brakuje także dań tradycyjnych, jak kluski śląskie z sosem myśliwskim czy szare kluski z wędzonką.

Restauracja Pod Gruszą świadczy także usługi cateringowe dla szkół i przedszkoli, dzięki czemu najmłodsi mogą zjeść smacznie i zdrowo. Zawsze świeże dania i aktualizowany co tydzień jadłospis obejmuje wszystkie zasady zdrowego żywienia – proponowane przez firmę posiłki nadzorowane są przez wykwalifikowanego technologa żywienia.

Opracowanie:
Rokietnica, Pocztowa 2
tel. 61 814 52 59
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz