Artykuł sponsorowany

Jak działa podgrzewacz GN?

Jak działa podgrzewacz GN?

Dużym zainteresowaniem wśród właścicieli lokali gastronomicznych cieszą się rozwiązania, które pomagają usprawnić pracę i ograniczyć nakłady pracy i pieniędzy. Jednym z nich jest stosowanie sprzętu do utrzymania ciepła potraw. Popularny podgrzewacz gastronomiczny elektryczny z pojemnikiem GN daje możliwość podtrzymania odpowiedniej temperatury posiłku. W dzisiejszym artykule wyjaśniamy, jak działa urządzenie służące do podgrzewania gotowych dań.

Zasada działania podgrzewacza gastronomicznego

Sposób, w jaki pożywienie jest podgrzewane w urządzeniu GN przypomina ogrzewanie w kąpieli wodnej. Źródłem wysokiej temperatury w urządzeniu do podgrzewania posiłków jest paliwo, specjalna pasta lub energia elektryczna. Podgrzewacze elektryczne i indukcyjne należą do bezpiecznych urządzeń w bufecie. Działanie podgrzewacza polega na ogrzewaniu pojemnika z wodą, która przekazuje ciepło do zawartości drugiego pojemnika wypełnionego jedzeniem. Taki sprzęt dostaniesz w najlepszych sklepach, m.in. w hurtowni gastronomicznej Marathon. Firma oferuje swoim klientom duży wybór profesjonalnego wyposażenia gastronomii od sprawdzonych producentów.

Główne elementy podgrzewacza i ich rola

Podgrzewacze to główne elementy wyposażenia bufetu w restauracjach i innych lokalach gastronomicznych obsługujących dużą liczbę gości. Urządzenia GN składają się ze specjalnego stojaka, głębszego pojemnika na wodę, pojemnika na żywność, pokrywy oraz elementu grzewczego lub pasty z pokrywą. Do stojaka montowane są miski robocze oraz urządzenia służące do generowania ciepła. W pojemniku na wodę generowana jest para wodna, która unosząc się, podgrzewa zawartość kontenera na jedzenie. Zaletą takiego rozwiązania jest fakt, iż posiłek podgrzewany w urządzeniu GN zawsze ma idealną temperaturę do serwowania. Bez względu na użyte składniki, potrawa nie ulega schłodzeniu lub przegrzaniu dzięki możliwości utrzymywania stałej temperatury na wybranym poziomie. W większości lokali gastronomicznych wykorzystywane jest urządzenie do podgrzewania gotowych potraw gorących. Pozwala utrzymać odpowiednią temperaturę serwowania dań przy zachowaniu wszystkich parametrów jakościowych. Postaw na profesjonalne wyposażenie lokalu gastronomicznego i zapewnij swoim gościom równomiernie ogrzane posiłki.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz

Przeczytaj także

Najnowsze wizytówki