Artykuł sponsorowany

Idealne menu dla przedszkolaka? Sprawdź, jak robią to profesjonaliści z Mateusz Stec Catering Szczęśliwy Brzuszek!

Idealne menu dla przedszkolaka? Sprawdź, jak robią to profesjonaliści z Mateusz Stec Catering Szczęśliwy Brzuszek!

Jadłospis przedszkolaka powinien być urozmaicony i właściwie zaplanowany. W tym okresie dzieciaki rozwijają się w wyjątkowo szybkim tempie zarówno umysłowo, jak i fizycznie. Ogromne znaczenie ma więc zapewnienie kilkulatkom odpowiednio zbilansowanej diety. Co powinno się w niej znaleźć? Odpowiedzi na to pytanie poszukaliśmy w firmie cateringowej Szczęśliwy Brzuszek, która specjalizuje się w dostawie żywności do żłobków i przedszkoli.

Wartości odżywcze

Najważniejsze w komponowaniu dziecięcego menu jest wzięcie pod uwagę dziennego zapotrzebowania energetycznego, adekwatnie do wieku i płci oraz zapotrzebowania na mikro i makro składniki.

W naszej firmie dbamy o to, aby dzienny jadłospis dostarczał podopiecznym ze współpracujących z nami instytucji odpowiednią dawkę witamin, żelaza, białka, wapnia i zdrowych tłuszczy. Ma to dla nas ogromne znaczenie, ponieważ wiemy, jak ważne są te wartości w kontekście prawidłowego rozwoju najmłodszych

opowiada przedstawiciel tego przedsiębiorstwa.

Wobec tego firma Mateusz Stec Catering Szczęśliwy Brzuszek komponuje menu w taki sposób, aby w posiłkach dla grup przedszkolnych regularnie znajdował się nabiał, a także mięso i ryby, warzywa i owoce oraz produkty pełnoziarniste.

Czego unikać?

Dziecięce menu powinno być smaczne i skomponowane w oparciu o wysokiej jakości składniki. Nawet najlepiej zaplanowany i urozmaicony jadłospis nie będzie zdrowy, jeśli zostanie on wykonany na podstawie wątpliwej jakości komponentów. Catering dla instytucji oświatowych to ogromna odpowiedzialność. Wszystkie produkty wykorzystywane do dziecięcych posiłków powinny pochodzić od sprawdzonych dostawców. Firma Szczęśliwy Brzuszek unika wykorzystywania składników dostępnych na marketowych półkach. Dzięki temu twórcy dziecięcego menu są absolutnie pewni, iż gotowe obiady są wolne od wysoko przetworzonych produktów.

W cateringu dla żłobków i przedszkoli nie ma też miejsca dla ostrych przypraw, nadmiernej ilości soli czy białego cukru. Do zasady tej oczywiście stosują się specjaliści z tego przedsiębiorstwa. Dzięki temu dzieciaki nie przyswajają każdego dnia szkodliwych produktów, które mogłyby negatywnie wpłynąć na ich rozwój i zdrowie. Z tego też względu firma ta cieszy się ogromnym zaufaniem ze strony placówek oświatowych, jak i rodziców posyłających swoje dzieci do placówek współpracujących z tym cateringiem. 



Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz