Artykuł sponsorowany

Danuta Zdzieszyńska Sprzedaż Mięsa – najwyższej jakości mięso wołowe!

Danuta Zdzieszyńska Sprzedaż Mięsa – najwyższej jakości mięso wołowe!

 Mięso to podstawowy składnik diety – zarówno wśród dzieci, dorosłych, jak i seniorów. To ono dostarcza niezbędnych makroskładników, w tym pełnowartościowego białka. Wołowina zaliczana jest to mięs zawierających najwięcej przyswajalnego żelaza i wielu innych witamin. Jak często powinniśmy uwzględniać w diecie mięso wołowe? Gdzie warto kupować wołowinę? Podpowiadamy!

Dlaczego warto regularnie spożywać wołowinę?

Wołowina jest najczęściej polecanym i jednocześnie najbardziej wartościowym rodzajem czerwonego mięsa. W przeciwieństwie do wieprzowiny, regularne spożywanie wołowiny przyniesie zdecydowanie więcej korzyści dla naszego zdrowia.

Wśród zalet mięsa wołowego wyróżniamy:

  • niską zawartość tłuszczu,

  • niski indeks glikemiczny – bliski zeru,

  • źródło witaminy A, E i P,

  • źródło kobalaminy, tiaminy i pirydoksyny,

  • źródło pełnowartościowego, łatwo przyswajanego żelaza.

Wołowina dostarcza również kreatyny, która zwiększa wydolność organizmu oraz przyśpiesza przyrost masy mięśniowej – co ma szczególne znaczenie w przypadku osób trenujących siłowo i aktywnych fizycznie.

To jeszcze nie wszystko!

Biorąc pod uwagę wysoką zawartość żelaza oraz witaminy B12, wołowina powinna stanowić jeden z głównych składników diety w przypadku osób zmagających się z problemem niedokrwistości, zbyt małą ilością krwinek czerwonych lub schorzeniami układu nerwowego. Chude części wołowe można podawać dzieciom już od 1 roku – wcześniej poddając je odpowiedniej obróbce termicznej.

Wołowina tylko ze sprawdzonego źródła!

Chcesz urozmaicić swoją dietę i dostarczyć swojemu organizmowi niezbędnych mikro i makroskładników, spożywając wołowinę? Postaw na sprawdzonego dostawcę mięsa wołowego – np. Ubojnię Danuty Zdzieszyńskiej. To tutaj znajdziesz wysokiej jakości części wołowe – od polędwicy, po goleń, które charakteryzują się sprężystością, intensywną, jasno-czerwoną barwą oraz odkształcają się pod wpływem nacisku. Pamiętaj, że to te cechy świadczą o jakości i świeżości wołowiny.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz