Współcześnie hodowcy bydła borykają się z wciąż rosnącymi kosztami produkcji, więc potrzebują do sprzedaży sprawdzonych skupów bydła, jak np. Krajpol z Goli, który cechuje się szybkimi i terminowymi...
Każdy z nas chciałby mieć dostęp do świeżych, naturalnych wyrobów z drobiu, bydła lub roślin. W sklepach ciężko znaleźć naturalne produkty, które zachwycą swoją jakością. Dostęp do świeżych jaj,...
Każdego roku w Polsce produkowanych jest ponad 5 tysięcy ton żywca w wadze bitej ciepłej, czyli tej bez podrobów. Statystyki te dotyczą zarówno mięsa drobiowego, jak i wołowego oraz wieprzowego, a...
Na jakość mięsa wpływa dziesiątki czynników. Ważny jest gatunek kury, wieprza czy też krowy, sposób hodowli i odżywiania zwierząt, a także sam sposób przeprowadzania uboju. To właśnie jakość pracy...
Kiedy przez wiele miesięcy lub lat hodujesz swoje bydło, zależy Ci głównie na tym, by sprzedać je z zyskiem, dopełnić niezbędnych formalności – a co najważniejsze, mieć pewność, że zwierzęta trafią w...
Trzoda chlewna, czyli po prostu świnia domowa, kiedyś była znacznie bardziej popularna, niż obecnie. Nie mniej jednak, jej mięso jest jakościowo lepsze, niż z tańszego kurczaka. Co należy wiedzieć o...
Warto pamiętać, że punkty skupu bydła zajmują się zazwyczaj również jego sprzedażą. Część osób zastanawia się dlaczego kupować bydło w skupie, skoro w serwisach ogłoszeniowych aż roi się od...
Nowoczesna ubojnia, która działa w Wiskitkach, w województwie mazowieckim, w powiecie żyrardowskim, prowadzona jest przez doświadczonego rzeźnika Stanisława Frączkiewicza oraz jego synów. To właśnie...
Średnia produkcja mięsa na świecie wynosi blisko 300 tysięcy ton rocznie! Na osobę przypada prawie 40 kg spożytego mięsa w skali całego roku. Samo pogłowie świń w Polsce w czerwcu 2017 wynosiło...
Przemysł mięsny w Polsce charakteryzuje się rozdrobnieniem i wciąż brak u nas skoncentrowanych, dużych firm. Nie powoduje to jednak zwolnienia tempa rozwoju tej gałęzi przemysłu. Wręcz przeciwnie,...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów