Choć hodowla drobiu może wydawać się pasją jedynie dla entuzjastów, to jednak z roku na rok zainteresowanie tym tematem rośnie. W coraz większej liczbie gospodarstw oraz domowych ogrodach pojawiają...
Jako właściciel punktu gastronomicznego z kebabem doskonale zdajesz sobie sprawę, że Polacy kochają tę turecką potrawę. Jej najważniejszym składnikiem jest mięso, które powinno być świeże, soczyste,...
Na jakość mięsa wpływa wiele czynników od sposobu chowu bydła i drobiu, po metody stosowane w ubojniach. Nie bez znaczenia jest też proces przetwórstwa żywności i stosowane receptury – przyprawy,...
Smak i wartości odżywcze mięsa na kebab nie tylko zależą od restauracji, która przyrządza turecką tradycyjną potrawę np. w wersji polskiej. Ważne są procesy produkcji mięsa, w tym jego selekcja oraz...
Wokół mięsa z kurczaka narosło sporo krzywdzących mitów. Mówi się chociażby, że drób faszerowany jest antybiotykami i sterydami, które mają negatywny wpływ na gospodarkę hormonalną człowieka. Często...
Hodowla gołębi to piękna pasja, ale także całkiem dochodowy interes. Hodowla gołębi swoją historią sięga aż 3000 lat wstecz, co czyni ją niezwykle szlachetną. Gołębie pocztowe, ozdobne, mięsne- na...
Produkty drobiowe są źródłem wielu witamin i pełnowartościowego białka. Ich regularne spożycie wpływa korzystnie na organizm i zapewnia jego prawidłowe funkcjonowanie. Jednak, jak wiadomo, dostawców...
Dawniej rolnicy samodzielnie śrutowali zboże na paszę dla zwierząt. Współcześnie, każdy z nich specjalizuje się w wąskiej dziedzinie. Sytuacja ta wpłynęła na dynamiczny rozwój rynku producentów karmy...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów