Artykuł sponsorowany

Zastosowanie koncentratów owocowych - Austria Juice Poland

Zastosowanie koncentratów owocowych - Austria Juice Poland

Stosowanie diety bogatej w owoce i soki owocowe znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia wielu poważnych chorób. Jednak osiągnięcie odpowiedniej dobowej podaży owoców często jest wyzwaniem. Z pomocą przychodzą koncentraty owocowe, przygotowywane przez Austria Juice Poland. Dlaczego spożywanie soków owocowych jest tak ważne? Które są najbardziej wartościowe?

Soki owocowe – zalety spożywania

Zdrowa i zbilansowana dieta zakłada spożywanie co najmniej 400 gramów owoców i warzyw dziennie. Jednak jeśli zjedzenie takiej ilości stanowi wyzwanie, warto rozważyć zamianę jednej z zalecanych porcji na szklankę soku. Przy czym najistotniejsze jest, aby zadbać o różnorodność spożywanych produktów. Bogata oferta koncentratów owocowych Austria Juice Poland to sposób na radzenie sobie z ograniczeniami w dostępności wybranych owoców. W ten sposób dostarczać można szerokiej gamy witamin niezależnie od pory roku. Jak wyjaśnia specjalista:

Owoce wykorzystywane do produkcji naszych koncentratów sprawdzane są pod kątem jakości, tak aby dostarczać najwyższych wartości odżywczych. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych urządzeń jesteśmy w stanie wytworzyć produkty wyróżniające się na rynku swoją jakością.

Czym jest koncentrat soku?

Koncentraty owocowe niezmiennie cieszą się dużą popularnością. Wynika to z faktu, że zastosowane technologie pozwalają pozyskać z owoców to, co najlepsze i najbardziej zdrowe. Mają one duże wartości odżywcze. Koncentraty owocowe produkuje się ze świeżych owoców najwyższej jakości. Otrzymuje się je poprzez odparowanie lub wymrożenie wody. Następnie są one filtrowane, odparowywane i pasteryzowane. W ten sposób powstają najzdrowsze koncentraty, o największej ilości składników odżywczych. Wiele z nich ma wysoką zawartość przeciwutleniaczy, które obniżają stres oksydacyjny i spowalniają proces starzenia się skóry. Dużą zaletą koncentratów owocowych jest dłuższa data ważności. Szczególnie jesienią i zimą, gdy trudniej jest o świeże i wartościowe produkty.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz