Artykuł sponsorowany

Restauracja z wyjątkowym klimatem

Restauracja z wyjątkowym klimatem

Szukając miejsca, do którego moglibyśmy udać się na posiłek – najlepiej z rodziną – zwracamy uwagę na wiele czynników. Odpowiednia oprawa i atmosfera w dobrej restauracji potrafią uczynić czas spędzony poza domem naprawdę wyjątkowym. Ogromne znaczenie mają także przepyszne potrawy, które zapewnić mogą nam jedynie prawdziwi mistrzowie kuchni. Jest na szczęście miejsce, które łączy wszystkie wymienione powyżej cechy, a także dużo więcej.

Historyczna otoczka

Mało jest restauracji, które szerzej nawiązują do bogatej historii naszego kraju. Najczęściej robią to poprzez serwowanie tradycyjnych potraw, jednak restauracja Zeppelin w Gliwicach prowadzona przez F. H. U. „Fuzja” Beata Zasada poszła o krok dalej. Zjemy tutaj nie tylko wyśmienite dania polskiej kuchni – tak nowoczesnej, jak i staropolskiej – ale także liźniemy odrobinę historii. Sama nazwa restauracji nawiązuje bowiem do bezprecedensowego wydarzenia – lądowania sterowca LZ 127 „Graf Zeppelin” w Gliwicach, które miało miejsce 5 lipca 1931 roku. Jego uroczysta oprawa związana była z obchodzonymi corocznie Dniami Lotnictwa. Ilość osób uczestniczących w tym wydarzeniu szacowano z początku na sto tysięcy, jednak ostatecznie przybyło ponad dwieście.

Miejsce na rodzinny obiad

Nie dziwota więc, że gliwicka restauracja „Zeppelin” jest tak popularna wśród pasjonatów historii Gliwic oraz miłośników tego miasta. Oczywiście nie są oni jedyną, a na pewno nie najliczniejszą grupą pojawiającą się w tym zainspirowanym historycznym wydarzeniem miejscu. Dobrze jest odwiedzić całą rodziną, by zaznać odrobiny luksusu – wybrane przez nas dania wnoszone są na eleganckich półmiskach i w wazach, zachwycając nie tylko smakiem, ale także sposobem podania. Prawdą jest, że najpierw jemy przede wszystkim oczami, a w „Zeppelinie” nasycimy wszystkie zmysły. I to niezależnie od preferencji, bo w jej obszernym menu znajdziemy zarówno coś dla tradycjonalistów, jak i osób podchodzących do kulinariów z nowoczesnej perspektywy. Zamówić możemy dania oparte na mięsie drobiowym, wołowym, wieprzowym, a także rybne i wegetariańskie – takie jak chociażby risotto z boczniakami.

Catering na medal

Oprócz możliwości skosztowania wyśmienitych dań na miejscu, specjałami z „Zeppelina” możemy uświetnić także dowolne imprezy okolicznościowe i bankiety. Firma zapewnia obsługę nawet czterech tysięcy gości! Wydarzenie takie możemy zorganizować we własnej lokalizacji, w plenerze, a także w samej restauracji. Do dyspozycji mamy salę bankietową i kominkową.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz