Artykuł sponsorowany

Produkcja drożdży piekarskich w ofercie firmy Lallemand

Produkcja drożdży piekarskich w ofercie firmy Lallemand

Drożdże to jeden z podstawowych składników pieczywa i wszelkiego rodzaju wypieków. Nakładane na twarz jako maseczka, idealnie wygładzą cerę i świetnie poradzą sobie z zaskórnikami. Są bogactwem witamin i wielu cennych minerałów, takich jak: potas, cynk czy magnez. Produkcją drożdży, bakterii oraz innych mikroorganizmów zajmuje się firma Lallemand w Józefowie, której produkty stanowią gwarancję dobrych wypieków i popularne są na całym świecie.

Jakie rodzaje drożdży znajdują się w ofercie Lallemand?

W ofercie przewodniego producenta i dystrybutora drożdży – firmy Lallemand znajdują się między innymi:

  • niemodyfikowane genetycznie świeże drożdże  – zazwyczaj występują w postaci niewielkiej kostki, nadają się do wszelkich drożdżowych wypieków, najlepiej przechowywać je w lodówce,

  • drożdże suszone – to alternatywa dla drożdży świeżych, mogą być stosowane bezpośrednio na mąkę, idealne do ciast pszennych i pieczywa cukierniczego,

  • drożdże z witaminą D – wzbogacają wartość odżywczą każdego pieczywa, stając się cennym źródłem tak ważnej dla organizmu witaminy D.

Co to są drożdże specjalistyczne?

Drożdże specjalistyczne to wyspecjalizowane drożdże w piekarstwie cukierniczym.

Ten specjalny szczep drożdży umożliwia uzyskanie jeszcze większej wydajności przy zawartości cukru w cieście min. 5%. Nadają się przede wszystkim do produkcji pączków, ale można je także z powodzeniem stosować do wypieków drożdżówek, makowców oraz innych drożdżowych ciast

– mówi specjalista z Lallemand.

Firma w swoich wszystkich działaniach stawia na profesjonalizm oraz rzetelną informację na temat swoich produktów. I chociaż jej wyroby znane są na całym świecie, to nadal prężnie się rozwija. Chce być jak najlepszym partnerem dla firm, które obsługuje, a swoim klientom oferować tylko najwyższej jakości produkty.

Materiał paszowy Vinassa – źródło białka i potasu

W ofercie firmy Lallemand znajduje się też materiał paszowy Vinassa, pozyskiwany przy produkcji drożdży piekarskich. Zawiera on bardzo duże ilości białka i potasu, dlatego jest tak cennym dodatkiem pokarmu dla zwierząt. Produkt ten także świetnie się sprawdzi w rolnictwie jako nawóz organiczny, dzięki zawartości związków fosforowych, azotowych oraz minerałów.

Główną działalnością Lallemand jest produkcja oraz dystrybucja drożdży piekarskich w formie małych kostek, płatków czy obszernych bloków. Profesjonalizm oraz doskonała renoma to główne atuty firmy. Kto jeszcze nie miał okazji zapoznać się z ofertą tego przedsiębiorstwa, powinien szybko to zrobić.

Opracowanie:
Józefów, Fabryczna 1
tel. 22 733 84 00
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz