Artykuł sponsorowany

Najlepszy sprzęt dla baristów i gwarancja profesjonalnego serwisu z marką Gastromat

Najlepszy sprzęt dla baristów i gwarancja profesjonalnego serwisu z marką Gastromat

Otwierając kawiarnie, podstawą jest inwestycja w wysokiej jakości ekspres do kawy, jednak aromatyczna kawa stanowi równie ważny element w restauracji z rozbudowaną kartą dań. Szeroki wybór sprzętów i akcesoriów do wyposażenia lokalu gastronomicznego oferuje firma Gastromat.

Na co zwrócić uwagę wybierając ekspres do gastronomii?

Decydując się na założenie biznesu gastronomicznego, warto postawić na dobry sprzęt, który zagwarantuje, że nasi goście będą zadowoleni ze swoich zamówień. Rynek jest pełen różnego rodzaju modeli ekspresów do kawy, które różnią się jakością, funkcjonalnością i dodatkowymi udogodnieniami. Na co więc zawracać uwagę? Najlepiej zacząć od zapoznania się z dostępnymi opcjami i zastanowienia się, jakie konkretnie wymagania musi spełniać urządzenie.

Wśród ekspresów ciśnieniowych można wyróżnić między innymi:

  • kolbowe,

  • automatyczne,

  • niskociśnieniowe,

  • kapsułkowe.

Każdy z nich może dodatkowo posiadać ulepszenia i funkcje, które ułatwiają korzystanie z nich lub urozmaicają możliwości tworzenia kaw. Mogą to być wbudowane młynki, czy też spieniacze do mleka. Wybierając sprzęt do swojego lokalu, warto zwrócić uwagę na wbudowane funkcje i ich przydatność.

Kolejne ważne kwestie to moc urządzenia i ciśnienie, oba te parametry będą miały znaczenie dla szybkości zaparzania kaw, a także ich smaku i aromatu. Chcąc uniknąć nieudanego zakupu i marnowania budżetu firmy, najlepiej sięgnąć po fachową poradę, którą oferują eksperci firmy Gastromat. Ich wiedza i doświadczenie pozwoli na dobranie najlepszego sprzętu i skompletowanie odpowiedniego wyposażenia lokalu.

Dobry sprzęt wymaga pielęgnacji, czyli serwis ekspresów

Inwestycja w dobrej jakości sprzęt do firmy to dobra decyzja i jeden z kroków do sukcesu. Jednak decydując się na wyposażenie lokalu w porządne urządzenia, warto także postawić na świadomość w zakresie dbania o ich sprawność.

Korzystając z ekspresu ciśnieniowego na co dzień, konieczne jest przykładanie uwagi do jego dokładnego czyszczenia. Dzięki temu kawa zawsze będzie smaczna, a elementy urządzenia nie będą się szybko zużywać. Dodatkowo konieczne jest pilnowanie regularnego odkamieniania i ogólnego serwisowania, czym zajmują się nasi specjaliści.

Dodaje jeden z pracowników firmy Gastromat.

Serwisanci zajmują się dokładnym sprawdzeniem stanu każdego elementu ekspresu w tym najmniejszych uszczelek, które mają duże znaczenie dla sprawności całego urządzenia. W razie potrzeby mogą wymienić zużyte lub uszkodzone elementy na nowe lub dokonać niezbędnych napraw.

Opracowanie:
Białystok, Jurowiecka 52
tel. 85 748 22 26
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz