Artykuł sponsorowany

Dlaczego nie warto kupować pieczywa w markecie? Lepiej postawić na ofertę piekarni z Kamiennej Góry

Dlaczego nie warto kupować pieczywa w markecie? Lepiej postawić na ofertę piekarni z Kamiennej Góry

Codzienne zakupy to obowiązek, który zabiera sporo czasu. Chcąc go zaoszczędzić wybieramy się do dużych marketów, gdzie wszystkie potrzebne rzeczy znajdują się w zasięgu ręki. Jest to niewątpliwie wygodne rozwiązanie, ale niekoniecznie dobre dla naszego zdrowia. Kupowane w sieciówkach spożywczych pieczywo, nie ma nic wspólnego ze smacznym i wartościowym chlebem z piekarni. Dlaczego nie warto kupować go w markecie? poznaj ofertę piekarni z wyrobami piekarniczymi i półcukierniczymi z Kamiennej Góry.

Prosto z pieca, prosto z mroźni

Wiele marketów spożywczych zachęca nas do zakupu różnego typu produktów w bardzo sprawdzony sposób. Swoje pieczywo reklamują jako świeże, chrupiące i prosto z pieca. Przechodząc obok marketowych piekarni niejednokrotnie nie możemy się powstrzymać przed zakupem ciepłej jeszcze bagietki czy wieloziarnistych bułek. Nasze rozterki, związane z ich jakością, przegania piękny zapach dopiero co upieczonego chleba. Nikt z nas nawet nie myśli o tym, że ten chleb spędził w mroźni kilka miesięcy jako głęboko zamrożone ciasto. Tak samo jak pozostałe dostępne w sklepie wyroby piekarskie i cukiernicze. Świeżość tych produktów jest tylko pozorna. Zastanówmy się, co musi  znajdować się w ich składzie, skoro wytrzymały tak długi czas w niepewnych warunkach.

Zero wartości odżywczych

Pieczywo dostępne w marketach jest zwyczajnie niezdrowe. Może tez powodować alergie, w związku z czym lekarze przestrzegają przed jego nadmiernym spożywaniem dzieci i kobiety w ciąży. Do mąki chlebowej dodawane są substancje, których nie używa żaden szanujący się piekarz. Konserwanty, spulchniacze i barwniki to tylko niektóre z nich. Produkty pieczywopodobne nie mają żadnych wartości odżywczych dla naszego organizmu, a wręcz mogą pogorszyć jego dobrą kondycję. Nie warto ich wybierać nawet mając na względzie oszczędność pieniędzy. Nie da się ukryć, że pieczywo z marketu jest sporo tańsze, niż te z lokalnej piekarni. Jednak czy warto ryzykować swoim zdrowiem dla kilku złotych?

Tradycyjne receptury, bogaty smak

Pieczywo z prawdziwej piekarni poznamy po wybornym smaku. Wyrabia się je według tradycyjnych receptur, z najwyższej jakości mąki i na naturalnym zakwasie. Dzięki temu jest dla nas źródłem błonnika i wielu witamin. W najlepszych piekarniach wszystkie wypieki tworzone są z sercem. W ich ofercie znajdziemy wysokiej jakości chleby razowe, mieszane oraz pszenne. Dużym zainteresowaniem klientów cieszy się także pieczywo koszerne. Produkty tego typu nie są często spotykane u lokalnych piekarzy. W większości piekarni kupimy także pyszne chałki, sprężyste bułki i słodkie ciasteczka z dodatkiem różnych ziaren.

W piekarni z Kamiennej Góry, w której ofercie można znaleźć nie tylko wyroby piekarnicze, ale również półcukiernicze, kupisz świeże i sprawdzone produkty, które zostały przygotowane w myśl tradycyjnej receptury. Firma oferuje różnorodne pieczywa, w tym chleby żytnie, razowe oraz ciemne - każdy bez konserwantów. Pracownicy dbają o higienę i schludność podczas produkcji, by każdy wyrób powstawał w nienagannej czystości. Dostępne są również wyroby cukiernicze, takie jak drożdżówki czy pączki.

Opracowanie:
Kamienna Góra, Stanisława Staszica 43
tel. 75 744 23 49
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz