Artykuł sponsorowany

Co warto wiedzieć o miodzie rzepakowym? Sprawdź, co na jego temat podpowiadają pracownicy Pasieki Barć im. Ks. Dr H. Ostacha!

Co warto wiedzieć o miodzie rzepakowym? Sprawdź, co na jego temat podpowiadają pracownicy Pasieki Barć im. Ks. Dr H. Ostacha!

Miód to bez wątpienia wyjątkowy produkt, który poza doskonałym smakiem, ma również sporo istotnych ze zdrowotnego punktu widzenia właściwości. Współcześnie, aby dodać go do swojej diety, nie trzeba oczywiście posiadać własnej pasieki. Na sklepowych półkach znajduje się wiele wysokiej jakości wyrobów, które można dobierać wedle indywidualnych potrzeb. Wśród dostępnych odmian bardzo dużą popularnością wciąż cieszy się miód rzepakowy. Z jakimi informacjami na jego temat warto się zatem zapoznać?

Miód rzepakowy – wygląd i smak

Co wyróżnia miód rzepakowy na tle pozostałych? Za jego cechę charakterystyczną z pewnością można uznać wygląd. Ma on białą barwę oraz kremową konsystencję. Wielu smakoszy zwraca również uwagę na jego zapach, który choć bardzo aromatyczny, nie jest jednak nachalnie intensywny. Jak słusznie zauważają doświadczeni pracownicy Pasieki Barć im. Ks. Dr H. Ostacha – miód rzepakowy to także gwarancja nietuzinkowych doznań smakowych. Smak najczęściej opisywany jest jako słodki, łagodny, acz nieco gorzkawy. Właściwości te sprawiają, że ma on bardzo uniwersalne zastosowanie.

Wykorzystuje się go nie tylko do wypieków, ale także do nalewek oraz deserów. Co równie istotne – nierzadko bywa również używany w charakterze zamiennika białego cukru. Miód rzepakowy ulega krystalizacji najszybciej ze wszystkich dostępnych odmian. Jednakże nie należy traktować tego, jako wady, ponieważ nawet w takiej postaci pozostaje on mazisty i łatwo smarowny.

Miód rzepakowy – dla kogo?

Przyjemny zapach oraz wyjątkowy smak to oczywiście jedna strona medalu. Nie należy zapominać o tym, że wysokiej jakości miód rzepakowy ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości prozdrowotne. Zawiera dużo glukozy oraz innych cukrów prostych. Z tego powodu dodaje energii i sprawdza się jako odżywka wtedy, kiedy organizm potrzebuje wsparcia przy regeneracji, czyli np. po wysiłku fizycznym. Miód z rzepaku jest pomocny przy stanach zapalnych układu moczowego. Zmniejsza również odczyn zapalny, który towarzyszy chorobom żołądka czy dwunastnicy. Miód tego typu korzystnie wpływa również na serce. Stosuje się go zapobiegawczo przy miażdżycy i innych chorobach układu krążenia.

Miód rzepakowy stymuluje również układ odpornościowy, a także jest towarzyszem osób z alergiami i przy nieżytach dróg oddechowych. Gdzie zatem szukać najlepszych ofert? Z pewnością warto zwrócić uwagę na propozycję przygotowaną przez specjalistów z Pasieki Barć im. Ks. Dr H. Ostacha. To właśnie tutaj wszyscy klienci mogą liczyć nie tylko na szeroki asortyment różnego rodzaju miodów, ale także atrakcyjne ceny oraz profesjonalne doradztwo.

Oferta Pasieki Barć im. Ks. Dr H. Ostacha

Pasieka Barć im. Ks. Dr H. Ostacha to znana firma z branży pszczelarskiej, specjalizująca się w produkcji i sprzedaży wysokiej jakości produktów pszczelich, takich jak miód spadziowy, naturalny, wielokwiatowy, pszczeli, gryczany czy rzepakowy. W ofercie znajdują się także wyroby z wosku pszczelego, np. świecie woskowe czy blok miodowy, a także mieszanki miodowe, krem propolisowy i kosmetyki z miodu. Unikalnym produktem firmy jest miód w plastrze, ceniony za swoją formę i smak. Pasieka Barć dba o jakość swoich wyrobów, stosując sprawdzone metody pszczelarstwa oraz korzystając z polskiej przyrody. Dzięki pasji i zaangażowaniu firma zdobyła uznanie klientów indywidualnych oraz hurtowych na terenie Polski.

Opracowanie:
Kamianna 17, Łabowa
tel. 18 474 16 32
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz