Ubój zwierząt rzeźnych musi być przeprowadzany z zachowaniem szczególnej higieny, ale również z uwzględnieniem warunków sanitarnych uregulowanych prawnie. Ogromną rolę do otrzymania wysokiej jakości...
Stek to nie tylko jedna z najbardziej rozpoznawalnych, ale także najsmaczniejszych potraw. Danie to – choć niezwykle trudne w należytym przygotowaniu – cieszy się ogromną popularnością na całym...
Na jakość mięsa wpływa dziesiątki czynników. Ważny jest gatunek kury, wieprza czy też krowy, sposób hodowli i odżywiania zwierząt, a także sam sposób przeprowadzania uboju. To właśnie jakość pracy...
Hodowla gołębi to piękna pasja, ale także całkiem dochodowy interes. Hodowla gołębi swoją historią sięga aż 3000 lat wstecz, co czyni ją niezwykle szlachetną. Gołębie pocztowe, ozdobne, mięsne- na...
Każdy rolnik chce, by jego zwierzęta miały jak największą wartość. Zapewnić mogą to dobrze dobrane, sprawdzone pasze. Muszą one przede wszystkim zawierać dużą ilość białka oraz ważnych dla rozwoju...
Produkcja wyrobów mięsnych często budzi kontrowersje. Obrońcy zwierząt walczą o to, aby nie sprawiać zwierzętom cierpienia. Ale przecież pracownicy rzeźni też tego nie chcą. Dlatego powstały przepisy...
Mięso cielęce wyróżnia się swoim aksamitnym, rozpływającym się i wyrazistym smakiem. Nic dziwnego, że jest ono chętnie wykorzystywane w polskich domowych kuchniach, jak i tych restauracyjnych....
Ubój zwierząt w Polsce jest szczegółowo określony przepisami prawa, które przede wszystkim wymagają, by rzeźnia wykonywała wszystkie czynności w sposób humanitarny oraz ograniczający cierpienie...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów