Smak i wartości odżywcze mięsa na kebab nie tylko zależą od restauracji, która przyrządza turecką tradycyjną potrawę np. w wersji polskiej. Ważne są procesy produkcji mięsa, w tym jego selekcja oraz...
Mięso to jeden z produktów żywnościowych, po który sięgamy najczęściej. Warto podkreślić, że nie każde mięso jest takie samo. Na rynku mamy m.in. mięso białe oraz czerwone. Po ten pierwszy rodzaj...
Nie ulega wątpliwości, że zdrowy układ pokarmowy ptaków stanowi jeden z najistotniejszych warunków udanego chowu, który przeniesie wymierne zyski. Jako że koszty zakupu paszy są niemałym obciążeniem...
Poszukujący wartościowej paszy hodowcy bydła, drobiu bądź trzody chlewnej, prędzej czy później interesują się kupnem śruty rzepakowej. Nie ma jednak się czemu dziwić. Bogata w składniki odżywcze...
Wokół mięsa z kurczaka narosło sporo krzywdzących mitów. Mówi się chociażby, że drób faszerowany jest antybiotykami i sterydami, które mają negatywny wpływ na gospodarkę hormonalną człowieka. Często...
Czy wiesz, że smak, zapach i wygląd zewnętrzny to trzy podstawowe cechy sensoryczne, które zapamiętuje konsument dla ulubionych potraw i produktów? W związku z tym, właściciele firm z branży...
Chów klatkowy jest ostatnimi laty demonizowany, lecz wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że ma on swoje zalety. Rozwiązanie to jest bezpieczne nie tylko dla konsumentów jaj, ale również samych...
Dostarczenie odpowiedniej jakości paszy kurom jest kluczowe, ponieważ dzięki temu znoszą one jaja odpowiedniej jakości. Istotny jest kolor żółtka, trwałość skorupki, wielkość oraz ilość jaj w ciągu...
Drób hodowany w kurniku powinien mieć zapewnione odpowiednie warunki bytowe. Oznacza to m.in. wyłożenie odpowiedniej ściółki, która ma wpływ na panujący w pomieszczeniu mikroklimat. Należy pamiętać o...
Hodowla gołębi to piękna pasja, ale także całkiem dochodowy interes. Hodowla gołębi swoją historią sięga aż 3000 lat wstecz, co czyni ją niezwykle szlachetną. Gołębie pocztowe, ozdobne, mięsne- na...
Obecnie świadomość klientów dotycząca jakości pokarmów jest o wiele większa niż kilka lat temu. Zwiększony dostęp do informacji dał możliwość sprawdzenia co warto jeść, a czego unikać w zdrowej...
Każdy rolnik chce, by jego zwierzęta miały jak największą wartość. Zapewnić mogą to dobrze dobrane, sprawdzone pasze. Muszą one przede wszystkim zawierać dużą ilość białka oraz ważnych dla rozwoju...
Każdy rolnik doskonale wie, jak ważne jest znalezienie miejsca, w którym można bez problemów zakupić wszelkie zaopatrzenie, potrzebne do pracy w rolnictwie. Jakie sklepy wybierać, kiedy chce zakupić...
Coraz więcej gospodarstw decyduje się na hodowanie kur niosek we własnym zakresie. Oznacza to konieczność zakupu drobiu – powinien być on zdrowy i w odpowiednim wieku, co pozwoli uzyskać jego...
Wybierając się do sklepu po kurczaka na obiad, zdecydowana większość z nas wybierze jego mięśnie, czyli udka, filet z piersi czy skrzydełka. Tymczasem na rynku dostępne są również wnętrzności...
Standardy czystości na nowoczesnych fermach drobiu, jak i innej trzody chlewnej, w ostatnich latach znacznie się podniosły. Wszystko to ma na celu ochronę zwierząt, jak i ludzi pracujących przy nich,...
Wędliny cieszą się w naszym kraju ogromną popularnością. Fakt ten wynika przede wszystkim z doskonałych walorów smakowych tego typu produktów. Nie bez znaczenia są również kwestie związane z...
Ściółka ma ogromne znaczenie w hodowli drobiu i jeśli nie jest dobrej jakości, może negatywnie wpływać na zdrowie zwierząt. Dzięki niej można zapewnić ptakom odpowiedni mikroklimat, co przekłada się...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów