Kontakt
Kontakt Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski
Kontakt Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski
26.03.2024
Parówki można jeść na zimno, ale najlepiej smakują poddane obróbce cieplnej. Te delikatne wyroby mięsne można oczywiście gotować, smażyć na patelni, a także podgrzewać w piekarniku. Wśród dostępnych parówek są też te polecane do jedzenia dzieciom. Nie zawierają konserwantów ani zbyt ostrych mieszanek przypraw.
Więcej informacji25.01.2024
Trudno sobie wyobrazić wiosenny i wakacyjny wypoczynek bez grillowania! Zakłady mięsne na taką okoliczność oferują surowe mięsa, które można samodzielnie zamarynować, a także sprzedają gotowe wyroby. Do grillowania polecane są kaszanki, kiełbasy, a także zamarynowane kawałki wieprzowiny takie jak żeberka oraz skrzydełka kurczaka. Wyśmienite smakuje też sezonowana wołowina.
Więcej informacji09.11.2023
Stół wiejski to ozdoba każdej imprezy okolicznościowej, szczególnie wesela. Poza kiełbasami, pasztetami, wędzonkami i wędlinami pieczonymi oraz gotowanymi goszczą na nim także wyjątkowe rarytasy. Są to warkocze, korony i szynki z nogą. Te wyroby mięsne nie tylko doskonale smakują, ale również świetnie wyglądają.
Więcej informacji09.09.2023
Wędliny podrobowe goszczą na stołach podczas śniadań, obiadów i kolacji. Są to na przykład doskonałe do grillowania kaszanki, a także salcesony w odmianie z ozorkiem oraz włoskiej z czosnkiem, zielem angielskim i czarnym pieprzem. Wytwarzane są również pasztetowe i pasztety pieczone klasyczne oraz z żurawiną.
Więcej informacji28.07.2023
Wędliny pieczone i gotowane często goszczą na stołach osób, które cenią wyśmienity smak mięsa i przypraw. Wśród takich wędlin są schab i szynka z pieca, szynka, karczek i schab chłopski oraz schab i szynka biała. Ponadto przygotowywany jest boczek po cygańsku obtoczony w majeranku.
Więcej informacji22.05.2023
Wędzenie to jeden z najstarszych sposobów obróbki mięsa. Zastosowanie odpowiednich gatunków drewna i dobranie czasu wędzenia sprawia, że powstają wyśmienite wędliny. Przykłady to szynka wędzona, soczysty bekon, baleron, kruchy schab, ogonówka, szynka cygańska, polędwica łososiowa i wędzonka chłopska.
Więcej informacji10.03.2023
Wyroby garmażeryjne przeznaczone do podgrzania powstają między innymi z dodatkiem różnych mięs. W zakładach mięsnych produkowane są na przykład krokiety z farszem mięsnym, kotlety devolay, a także kotlety schabowe i mielone. Ponadto konsumenci chętnie kupują kotlety z dodatkiem sera, ananasa i pieczarek.
Więcej informacji15.01.2023
Kiełbasy cienkie dzielą się na przeznaczone do podgrzewania oraz gotowe do jedzenia na zimno. W tym pierwszym przypadku można wymienić kiełbasę białą, frankfurterki, a także przeznaczone dla najmłodszych delikatne parówki. Bez obróbki cieplnej doskonale smakują kiełbasa myśliwska, podkomorzego, Bohuna, czosnkiem, a także kabanosy.
Więcej informacji27.11.2022
Wędliny kanapkowe, jak sama nazwa wskazuje, doskonale nadają się do przygotowywania śniadań i kolacji. Te wyroby mięsne świetnie smakują razem ze świeżym chlebem i bułkami. Przykładem są mielonki, pieczeń rzymska, szynka z indyka, rolada z kurczaka, mortadela, szynka piwna, a także salami i szynka konserwowa.
Więcej informacji05.09.2022
Naturalne wędliny, to wyroby mięsne pozbawione konserwantów. Produkują je przede wszystkim mniejsze zakłady przetwórstwa mięsnego. W takich zakładach mięso wołowe, wieprzowe i drobiowe łączone jest ze starannie wyselekcjonowanymi przyprawami. W połączeniu z gotowaniem, pieczeniem i wędzeniem nadaje to produktom wyjątkowego smaku i aromatu.
Więcej informacji31.07.2022
Świeże mięso od polskich hodowców doskonale nadaje się do gotowania rodzimych i zagranicznych potraw. Najczęściej sprzedawane jest mięso wieprzowe, w tym w kawałkach i mielone. Konsumenci mogą również nabyć mięso wołowe, na przykład sezonowane, a także cielęcinę i drób, w tym kaczkę, kurczaka i indyka.
Więcej informacjiOpinie o firmie Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski
WeNet jako administrator serwisu nie prowadzi weryfikacji, czy publikowane w serwisie opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli dany produkt lub usługę lub ich używali.
Masz za mało klientów? Podpowiadamy, jak ich zdobyć!
Reklamuj się u nas