W Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego Piekarski dbamy o wysoką jakość wyrobów. Mięso pochodzi od sprawdzonych polskich dostawców, a jego obróbka jest przez cały czas monitorowana. Klientom oferujemy
surowe mięsa wieprzowe, wołowe i drobiowe, np. z kaczki, kurczaka i indyka. Ponadto wytwarzamy z mięsa różne wyroby smakujące doskonale na zimno i na ciepło. W procesie produkcji nie używamy konserwantów, tylko naturalnych przypraw, które nadają wędlinom niepowtarzalnego smaku!
Tradycyjne receptury i nowoczesne technologie, które wdrożyliśmy w Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego Piekarski, sprawiają, że nasze wyroby mięsne są zawsze smaczne i świeże! Dotyczy to m.in.
wędlin kanapkowych. Wśród nich znajdują się mielonka, szynka z indyka, mortadela, pieczeń rzymska, salami firmowe, kiełbasa żywiecka, kiełbasa krakowska sucha, a także szynka konserwowa. Wytwarzamy również
wędliny podrobowe, takie jak:
- kaszanka,
- salceson włoski i z ozorkiem,
- pasztet z żurawiną i z pieca,
- pasztetowa delikatesowa i firmowa.
Z najwyższej jakości mięs i mieszanek przypraw powstają też
kiełbasy cienkie. Polecamy kiełbasę białą, myśliwską, podwawelską, Bohuna, a także kabanosy, frankfurterki i parówki, np. Kubusie dla dzieci. Ponadto
wędzimy i pieczemy. Oferujemy takie wędliny jak:
- boczek wędzony,
- baleron,
- ogonówka,
- polędwica łososiowa,
- schab z pieca i szynka z pieca,
- szynka biała,
- boczek cygański,
- karczek chłopski.
Uzupełnieniem naszej oferty są
wyroby prosto na stół wiejski. Mamy szynkę z nogą, warkocz i koronę.
Więcej informacji o wyrobach z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Piekarski udzielamy telefonicznie i e-mailowo. Zachęcamy do skosztowania naszych wędlin!