Do pieczenia pysznych
wyrobów piekarniczych wykorzystujemy mąkę, która tworzona jest w naszym młynie. Ma on dużą moc przemiałową, gdyż wynosi ona 60 ton. Trafiają do niego wyłącznie zboża z pól regionalnych rolników. Pieczywo przygotowujemy również na naturalnym zakwasie i w oparciu o tradycyjne receptury.
Firma Wojtpol dynamicznie się rozwija, dlatego w 2002 roku rozpoczęliśmy
suszenie ziół we własnej suszarni, a w 2011 zaczęliśmy wytwarzać wyroby cukiernicze.
Oferta piekarni to głównie:
- chleb baltonowski,
- chleb żytni,
- chleb razowy,
- chleb wieloziarnisty,
- chleb leo,
- bułki,
- chałki,
- rogale.
Za to w naszej cukierni można znaleźć wyroby cukiernicze o domowym smaku i wysokiej jakości. Sprzedajemy
babki, strucle, ciastka francuskie i
ciasta, a w tym jabłeczniki, serniki, keksy, bądź makowce. Klienci kupują ciasta na wszelkiego typu uroczystości jak święta czy urodziny lub na miłe popołudnia przy kawie.
Gwarantujemy, że oferowany asortyment będzie świeży, smaczny i przygotowywany tak, by nie tracił swoich wartości. Zajmujemy się również sprzedażą mąki, przemiałem i suszeniem zbóż oraz handlem koncentratami. Co więcej, skupujemy pszenicę i żyto konsumpcyjne.
Zapraszamy do podjęcia współpracy z firmą Wojtpol z Michowic.