Naszą specjalnością jest
kuchnia polska. Dania przygotowujemy na bazie tradycyjnych receptur i wysokiej jakości produktów. Codziennie gotujemy nowe potrawy ze świeżych składników. Mamy również własną wędzarnię, w której przygotowujemy różne wyroby mięsne i rybne.
Ogromną popularnością cieszą się nasze pierogi, bigos, kaszanka, golonka, żeberka, śledź i mięsa z grilla węglowego.
W menu znajdują się też dania, takie jak:
- polędwiczki wieprzowe z grzybami,
- rostbef z grilla z sosem czosnkowym,
- szaszłyk z polędwiczki wieprzowej owinięty boczkiem z papryką, cebulką i pieczarkami,
- pstrąg pieczony w całości,
- kaczka pieczona w jabłkach z żurawiną,
- królik po staropolsku na czosnku,
- cepeliny z mięsem okraszone skwarkami,
- placki ziemniaczane z grzybami duszonymi w śmietanie,
- pierogi z kapustą i grzybami.
Mamy również zupy, takie jak rosół, pomidorową,
żurek w chlebie z jajkiem i białą kiełbasą, barszcz ukraiński i grochówkę. Na deser podamy szarlotkę na ciepło,
owoce z koglem-moglem i bitą śmietaną, puchar lodowy, sernik galicyjski z podgrzanym sosem malinowym lub andrut czekoladowo-orzechowy. Posiadamy także kartę win z całego świata, różnego rodzaju wódki i piwa. W sezonie letnim do dyspozycji naszych Gości jest również ogródek. Znajduje się w nim grill węglowy, na którym przygotowujemy różne pyszności.
Zadbaliśmy o przytulne, rustykalne wnętrza z solidnymi, dębowymi lożami i stołami. Lokal ozdabiają piękne bibeloty, a czas gościom umila muzyka na żywo. Jesteśmy pewni, że każdy poczuje się u nas jak w domu.
Przyjmujemy grupy zorganizowane.
Serdecznie zachęcamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty na stronie internetowej Restauracji pod Fredrą oraz do odwiedzenia siedziby działalności we Wrocławiu.