Sekret smaku naszych wyrobów tkwi w
jakości i recepturze. Otrzymujecie państwo produkty najwyższej jakości, których wytwarzanie oparliśmy o sprawdzone, tradycyjne metody.
Od lat współpracujemy z zaufanymi dostawcami zaopatrującymi firmę w starannie dobrane, wyselekcjonowane składniki.
Wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów wprowadziliśmy najwyższe standardy produkcji.
Wdrożone procedury
HACCP gwarantują rygorystyczne przestrzeganie higieny na wszystkich etapach produkcji. Gwarancję spełnienia zarówno krajowych jak i międzynarodowych wymagań prawa żywnościowego dają uzyskane przez nas certyfikaty systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
BRC oraz
IFS.
Dla zwiększenia popytu na nasze produkty podejmujemy różnorodne działania dostosowujące nasze wyroby do potrzeb konkretnych odbiorców między innymi poprzez wprowadzenie towarów z certyfikatem
HALAL.
Prowadzimy
sprzedaż hurtową i detaliczną mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego.
W portfelu produktów firmy można znaleźć tradycyjne
wędliny: szynki, kiełbasy, kabanosy, parówki, schaby, boczki, polędwice, kaszanki, golonki, a także
pasztety, konserwy czy produkty
gotowe.
Najważniejsze nagrody i certyfikaty- Złoty Medal Polagra 1999 dla Golonki Walichnowskiej
- Złoty Medal Polagra 2001 dla Szynki Walichnowskiej
- Złoty Medal Polagra 2005 dla Salcesonu Walichnowskiego
- Pierwsze miejsce w łódzkim rankingu Gazele Biznesu 2012 - najbardziej dynamiczne przedsiębiorstwo sektora branży mięsnej
- Tytuł Gazela Biznesu – 2012-2017
- Jakość Tradycja Łódzkie 2013-2016
- QAFP 2014-2019
- Teraz Polska 2015
- Pierwsze miejsce na liście regionalnej Diamenty Forbesa
2021 – najszybciej rozwijająca się polska firma. - Drugie miejsce na liście regionalnej Diamenty Forbesa
2022 – najszybciej rozwijająca się polska firma - Certyfikat Doceń Polskie TOP PRODUKT dla Golonki Walichnowskiej, Golonki Walichnowskiej pieczonej, Szynki Walichnowskiej, Parówek „MARKUSIE” , Kiełbasy spod strzechy, Kiełbasy Swojskiej Walichnowskiej, Salcesonu Chłopskiego Walichnowskiego, Szynki z pieca i Łopatki z pieca.
- IFS food
- BRC