Wyraźny smak mięsa, idealnie dobrane przyprawy takie jak majeranek, pieprz, czosnek czy ziele angielskie oraz aromat nadany w procesie wędzenia wyróżniają wyroby Staropolskiej Strzechy z Sierpca. Rodzinne przepisy wzbogacone o doświadczenia kolejnych pokoleń pozwalają na przygotowywanie smacznych i zdrowych produktów, które nadają się do codziennego spożycia oraz uświetniają najważniejsze uroczystości. Wyroby masarni można podawać na kanapkach, jako samodzielne przekąski, a także w wielu przypadkach na ciepło. Dotyczy to szczególnie
kiełbas i kaszanki pasującej na grilla.
Oferta masarni Staropolska Strzecha obejmuje między innymi takie produkty, jak:
- kabanosy,
- schab pieczony,
- salceson,
- boczek pieczony,
- parówki,
- biała kiełbasa,
- polędwica łososiowa,
- kiełbasa krakowska,
- szynka wędzona w siatce,
- kiełbasa sierpecka.
Polecamy
kiełbasy cienkie, takie jak dziadka, babci, rycerską, białą i kabanosy oraz
wędzonki, w tym szynkę babci, schab szlachecki szynkę z nogą, boczek pieczony oraz podroby: salceson i kaszankę dla chłopa. Na grilla polecamy kiełbasę sierpecką i kaszankę.
Więcej informacji dotyczących oferty masarni Staropolska Strzecha znajdą Państwo na stronie internetowej.