Instytut Maszyn Spożywczych to marka znana nie tylko w Polsce, ale również na całym świecie. Dzieje się tak, ponieważ nasze niezawodne
maszyny gastronomiczne są używane w zakładach spożywczych, hotelach, chłodniach, szpitalach i masarniach w USA, Chinach, Rosji, Serbii, Czarnogórze, na Litwie i Ukrainie.
Wśród urządzeń, jakie sprzedajemy, Klienci znajdą
maszyny przydatne w obróbce i formowaniu mięsa, warzyw, owoców oraz wyrobów mącznych. Nasz asortyment tworzy taki sprzęt jak:
- formierka do wyrobów kulistych,
- formierka do wyrobów kulinarnych,
- naleśnikarka w wersji podstawowej oraz z nakładaniem farszu i zwijaniem,
- panierownica mała i duża,
- wyciskarka do kapusty,
- stół obrotowy,
- makaroniarka,
- przecieraki,
- linia do smażenia,
- mieszałka do farszu,
- nadziewarka.
Klientom oferujemy nowoczesne
formierki, które pozwalają na szybką produkcję pierogów, kopytek, uszek, klusek śląskich czy pasztecików z różnym farszem. Urządzenie możemy doposażyć również w specjalne przystawki, które produkujemy w rozmiarach odpowiadających gramaturze wykonywanych pierogów. Maszyny mają też elektroniczną regulację grubości ciasta, długości pieroga oraz ilości farszu i działają pod napięciem 3x380.
Jednak formierki do wyrobów garmażeryjnych to nie wszystko, co oferujemy Klientom. Sprzedajemy też takie akcesoria jak, chociażby
pompy do cieczy gęstych do farszy, separatory do oddzielania mięsa od kości czy głowice do formowania osłonek białkowych.
Ważnym obszarem naszej działalności jest również
serwis gwarancyjny i pogwarancyjny maszyn gastronomicznych. Zapewniamy dojazd do Klienta i szybkie usuwanie usterek w jego zakładzie.
Serdecznie zapraszamy do współpracy - Instytut Maszyn Spożywczych z Warszawy.