Jajka to jeden z podstawowych produktów spożywczych, który ma bardzo szerokie zastosowanie. Jajka są bogatym źródłem witamin A, D i B, a także białka i cennych dla zdrowia kwasów tłuszczowych oraz...
Choć jeszcze kilka lat temu pojawiały się informacje odnośnie szkodliwości jajek, dziś większość ekspertów jest zgodna: są zdrowe i warto je spożywać. Za zmianę tego stanowiska odpowiada m.in....
Jajka przepiórcze, choć znacznie mniejsze od kurzych, to jednak skarbnica wartości odżywczych, które mogą przynieść wiele korzyści dla sportowców. W ostatnich latach obserwuje się wzrost...
Jajko to jeden z podstawowych produktów, jeśli chodzi o jedzenie, a wiele osób wręcz nie wyobraża sobie codziennego śniadania bez jajecznicy. Jajka są również składnikiem wyrobów cukierniczych, a...
Jaja kurze to artykuły spożywcze, które wykorzystuje się powszechnie do przyrządzania potraw różnego typu. Są one bogate w składniki odżywcze, pod warunkiem że pochodzą ze sprawdzonych ferm....
Dystrybucja jaj wiąże się z koniecznością wykonywania przez fermy odpowiedniego oznakowania. Określa ono sposób chowu, kraj, a także numer przypisany do danego gospodarstwa, z którego pochodzi wyrób....
Symbolika jaja jest bardzo szeroka. Przede wszystkim jest symbolem życia i doskonałości. Kojarzy się z bogactwem, płodnością i urodzajem. „Wszystko, co żyje powstaje z jaja”- tak mówi łacińskie...
Jaja to jeden z podstawowych produktów spożywczych, który nieustannie cieszy się ogromnym zainteresowaniem konsumentów. Możliwość przygotowywania ich na różne sposoby sprawia, że są one zarówno...
Gotowane, sadzone, w jajecznicy, składnik pysznych i sytych sałatek, past, makaronów i wielu innych potraw. Mowa oczywiście o jajkach, które są nie tylko bardzo smaczne, ale uchodzą także za jeden z...
Jeszcze kilkanaście lat temu były uznawane za rarytas i spożywano je okazjonalnie. Dziś, jajka przepiórcze cieszą się ogromną popularnością i nierzadko stanowią alternatywę dla tradycyjnych, kurzych...
Jeszcze do niedawna informowano, że spożywanie jaj może przyczynić się do zwiększenia poziomu cholesterolu we krwi. Nic bardziej mylnego. Okazuje się, że regularne jedzenie jajek pozwala na...
Każdy z nas chciałby mieć dostęp do świeżych, naturalnych wyrobów z drobiu, bydła lub roślin. W sklepach ciężko znaleźć naturalne produkty, które zachwycą swoją jakością. Dostęp do świeżych jaj,...
Jajka to podstawowy produkt spożywczy, z którym można spotkać się niemal w każdy sklepie osiedlowym i supermarkecie. Warto jednak pamiętać, że już niewielka porcja zepsutego żółtka lub białka w...
Jajka zielononóżek to smaczniejsza i zdrowsza alternatywa od jaj znoszonych przez zwykłą kurę. Specjalista z Gospodarstwa Rolnego Piotra Kubisiaka zaznacza, że zawierają o 30% mniej cholesterolu niż...
Jaja kurze to artykuły spożywcze, które wykorzystuje się powszechnie do przyrządzania potraw różnego typu. Są one bogate w składniki odżywcze, pod warunkiem, że pochodzą ze sprawdzonych farm....
Chów przyzagrodowy kur zapewnia samozaopatrzenie w jajka oraz mięso, mniejszym oraz średnim gospodarstwom. Jednak, żeby założyć swoją hodowlę, trzeba posiadać niezbędną wiedzę. Z naszego artykułu...
Jeszcze stosunkowo niedawno zalecano znacznie ograniczyć konsumpcję jajek z powodu wysokiej zawartości cholesterolu. Jednio duże żółtko zawiera 200 mg tej substancji. Obecnie uważa się je za bardziej...
Zakup inkubatora do jaj zależy od wielu czynników, głównie od rodzaju prowadzonej hodowli. Na rynku dostępne są urządzenia profesjonalne oraz przeznaczone do zastosowań domowych. Różnią się...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów