Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę z tego, jak ważne jest zdrowe i odpowiedzialne odżywianie, które wpływa zarówno na nasze samopoczucie, jak i na stan środowiska naturalnego. Wybierając produkty...
Trzcina jako nietypowy surowiec nie jest często spotykana, jeśli chodzi o branżę budowlaną. Firma Gospodarstwo Rolne Alfred Smolczyński chcąc to zmienić, hoduje ją i produkuje własnoręcznie dachy...
Interesują cię wczasy agroturystyczne? Sudety to jedne z najciekawszych polskich gór, dlatego warto je zobaczyć. Zarówno noclegi na weekend, jak i pokoje do wynajęcia na dłużej oferuje gospodarstwo...
Dyrektywy Unii Europejskiej restrykcyjnie regulują zasady produkowania, wykorzystania i gospodarowania różnego rodzaju foliami, dążąc do wykluczenia tego typu produktów z rynku. Dotyczy to jednak...
120 – tyle jest odmian ziemniaków, choć na naszych stołach ląduje ich raptem kilka. Irys, Gala, Irga czy Bryza to jedne z najczęściej kupowanych ziemniaków, choć może to wynikać z upodobań,...
Nie tuczy, gdyż zawiera tylko 55 kcal. Zawiera prawie wszystkie witaminy oraz mnóstwo błonnika. Jedno jabłko ma bardzo dużo korzyści dla zdrowia. Te najpopularniejsze polskie owoce mają w sobie dużo...
Obecnie coraz bardziej doceniamy to co naturalne, ekologiczne, żeby nie powiedzieć prawdziwe. Zaczynamy zdawać sobie sprawę ze szkodliwości niektórych substancji, oprysków, w związku z czym chętniej...
Coraz więcej osób decyduje się na prowadzenie gospodarstwa ekologicznego. Choć jest to wyzwanie, prowadzenie upraw ekologicznych niesie też wiele korzyści, ponieważ plony są wysoko cenione, a...
Poszczególne produkty spożywcze trafiające na stoły konsumentów powinny pochodzić ze sprawdzonego źródła. Nierzadko jednak są wytworem masowej produkcji, co oznacza także stosowanie chemicznych...
Dzisiaj zarówno Światowa Organizacja Zdrowia, jak i lekarze dietetycy, pediatrzy, dermatolodzy, czy nawet onkolodzy, promują wśród społeczeństw, korzystanie z artykułów spożywczych, a także...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów