Artykuł sponsorowany

Z jelitami sztucznymi, naturalnymi i innymi osłonkami oraz urządzeniami dla masarni od firmy Prod Mas osiągniesz sukces w gastronomii i własnej kuchni

Z jelitami sztucznymi, naturalnymi i innymi osłonkami oraz urządzeniami dla masarni od firmy Prod Mas osiągniesz sukces w gastronomii i własnej kuchni

Jednym z podstawowych wyrobów, wykorzystywanych w branży gastronomicznej jest kiełbasa. Jej produkcja wymaga wysokogatunkowego mięsa oraz wielu innych składników, na przykład jelit naturalnych. Firma Prod Mas z Suchej Beskidzkiej oferuje najwyższej jakości przyprawy do potraw, siatki wędliniarskie oraz specjalistyczne osłonki naturalne i sztuczne, a także maszyny gastronomiczne. W ofercie znajduje się również obuwie i odzież ochronna.

Wszystko, czego potrzeba do zrobienia kiełbasy

Aby zrobić pyszną, aromatyczną kiełbasę, niezbędne jest odpowiednio rozdrobnione lub zmielone mięso albo jego podroby, a także dodatki w postaci ziół i roślin, między innymi pieprzu, majeranku, jałowca czy czosnku. Po wymieszaniu składników masę umieszcza się w jelicie naturalnym lub sztucznym, bądź specjalnej osłonce – poliamidowej, celulozowej, kolagenowej lub białkowej. W zależności od zastosowanych składników kiełbasę można przygotować na wiele różnych rodzajów i sposobów. Gotowy wyrób dostępny jest w pętach oraz kawałkach.

Firma Prod Mas w Suchej Beskidzkiej oferuje wysokiej jakości, elastyczne, naturalne jelita baranie, przeznaczone do masowej produkcji kiełbas zarówno większych, jak i cieńszych, takich jak kabanosy oraz parówki. Z kolei klientów indywidualnych, lubiących eksperymenty kulinarne, z pewnością zainteresują jelita wieprzowe, które są wprost idealne do domowych wyrobów wędliniarskich, zarówno parzonych, jak i wędzonych, suszonych oraz grillowanych.

Kompleksowe wyposażenie gastronomiczne

Czystość i higiena to podstawa w każdej kuchni oraz lokalu, w którym przygotowuje się produkty przeznaczone do spożycia. Zgodnie z obowiązującymi przepisami każdy pracownik jest bezwzględnie zobowiązany do noszenia specjalnego, wyposażonego w podeszwę antypoślizgową obuwia ochronnego do gastronomii, specjalistycznej odzieży, a także akcesoriów, które zasłaniają włosy na głowie, takich jak czapki, chusty czy czepki. Zasady te mają na celu zapewnienie higieny oraz bezpieczeństwa zarówno dla osób, jak i żywności.

Stosowanie się do przepisów BHP w zakresie noszenia ubrań i obuwia ochronnego jest regularnie kontrolowane przez Sanepid. W przypadku zaobserwowania nieprawidłowości zgodnie z Kodeksem Pracy zarówno na pracownika, jak i pracodawcę mogą zostać nałożone kary.

– informuje ekspert z firmy Prod Mas, oferującej wygodne, oddychające bluzy i spodnie bawełniane, a także wodoodporne fartuchy oraz inne elementy odzieży ochronnej do gastronomii, w tym również obuwie ochronne do masarni. Uzupełnienie oferty stanowią przydatne sprzęty, takie jak krajalnice, wagi, termometry, wilki, maszynki ręczne, kloce masarskie czy pojemniki do żywności.

Opracowanie:
Sucha Beskidzka, Piłsudskiego 10
tel. 33 877 14 25
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz