Artykuł sponsorowany

Wybieramy tort weselny

Wybieramy tort weselny

Tort weselny pojawia się w kulminacyjnym momencie najważniejszego dla młodej pary wieczoru. Musi prezentować się nienagannie, stanowi bowiem symbol szczęśliwego i dostatniego życia świeżo upieczonych małżonków. Idealny tort musi jednak nie tylko dobrze wyglądać, ale – przede wszystkim – dobrze smakować! Wszystkie jego aspekty da się dopasować do indywidualnych potrzeb nowożeńców, dzięki czemu można idealnie trafić w ich gusta.

Wygląd tortu weselnego

Najważniejszy dla pary młodej dzień pięknie domyka się o północy, ponieważ zwyczajowo o tej porze w sali weselnej pojawia się tort. Musi to być tort nie byle jaki, zapadający w pamięć i nawiązujący do stylu wesela. Mnogość wzorów, kształtów i sposobów przybrania może przyprawić o zawrót głowy, ale najważniejsze jest, by podczas wybierania tortu zachować spokój i zastanowić się nad tym z odpowiednim wyprzedzeniem. Dobrze jest, gdy tort weselny nawiązuje do innych detali ślubnych, takich jak choćby zdobienia sukni panny młodej czy kolor kwiatów. Jeśli uda się połączyć kolorystykę, kształt i wrażenie roztaczane przez tort z pozostałymi elementami oprawy weselnej, to połowa sukcesu jest już za nami. Zdecydowanie warto poradzić się doświadczonego cukiernika. Cukiernia Roma. Łukasz Radzimowski posiada w swojej ofercie wiele rodzajów tortów weselnych, ale takie miejsca są otwarte na podejmowanie nowych wyzwań. Z profesjonalny zapleczem zdecydowanie możemy popuścić wodze fantazji!

Smak tortu weselnego

Każdy tort weselny trzeba będzie niestety w końcu pokroić i nałożyć. I choć prawdą jest, że je się także oczami, piękny tort obowiązkowo musi być jeszcze smaczny – bez tego wrażenie z całego przedsięwzięcia nie będzie najlepsze. Dobrym pomysłem jest degustacja tortu przed samym jego zamówieniem. Pozwala to na zdecydowanie się co do smaku wypieku przygotowywanego przez daną cukiernię. Jak wiadomo interpretacja smaku należy do cukiernika i tort czekoladowy stworzony przez jednego z nich nie będzie tożsamy z tortem czekoladowym utworzonym przez drugiego – i vice versa. Ogromną popularnością cieszą się od zawsze właśnie torty czekoladowe, kawowe i śmietanowe. Wiele zależy tutaj od pory roku, w której organizowane jest wesele. Najcięższe torty weselne, z kremami opierającymi się na maśle, a także te bardzo słodkie, najlepiej jest zamówić jesienią lub zimą. Latem czy wiosną goście mają raczej ochotę na lżejszy deser i możemy wówczas zdecydować się na fikuśne, biszkoptowe przekładańce z dodatkiem bitej śmietany czy owoców – z pewnością będą wyśmienicie smakowały.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz