Artykuł sponsorowany

Wszystko, co warto wiedzieć o urządzeniach gastronomicznych z firmy GMX Jacka Szymańskiego

Wszystko, co warto wiedzieć o urządzeniach gastronomicznych z firmy GMX Jacka Szymańskiego

Trudno wyobrazić sobie sprawną pracę zaplecza kuchennego bez odpowiedniego wyposażenia gastronomicznego. Maszyny i urządzenia gastronomiczne oszczędzają dużo czasu i pieniędzy. Najlepszy sprzęt można znaleźć w firmie Jacka Szymańskiego. Co warto wiedzieć przed zakupem o takich maszynach gastronomicznych?

Profesjonalne urządzenia gastronomiczne

Urządzenia gastronomiczne to narzędzia używane do pracy w przedsiębiorstwach gastronomicznych oraz w kuchniach zbiorowego żywienia, hotelach, restauracjach, sklepach, barach i firmach spożywczych. Profesjonalny sprzęt umożliwia szybko i wygodnie przygotowanie i przechowywanie posiłków, skutecznie zwiększając wydajność przy jednoczesnym zapewnieniu wysokiej jakości przetworzonych produktów. Zaleca się kupowanie tylko wysokiej jakości maszyn i akcesoriów, na przykład w firmie Jacka Szymańskiego w Bydgoszczy. Urządzenia te będą służyć bezawaryjnie przez wiele lat i w pełni spełniać swoje funkcje. Warto zwrócić uwagę, z którego kraju pochodzi zakupiony sprzęt. Jest to ważne, gdy potrzebne są części zamienne po wielu latach użytkowania, dlatego warto zainwestować w rzetelnego producenta gwarantującego obsługę posprzedażową na długie lata.

Jakie są rodzaje urządzeń gastronomicznych?

Sprzęt gastronomiczny to w zasadzie całe wyposażenie potrzebne do przygotowania produktów w sklepie lub innych obiektach, w których wydaje się pożywienie, i utrzymania czystości w kuchni. Urządzeniami tymi są:

  • sprzęt do zmywania,

  • urządzenia do mechanicznej obróbki żywności (szatkownice, profesjonalne blendery, krajalnice, miksery),

  • urządzenia do obróbki termicznej żywności (piece konwekcyjno-parowe, płyty grillowe grzewcze, salamandry, frytownice, urządzenia do gotowania sous-vide, pakowarka próżniowa komorowa).

Taki sprzęt gwarantuje jakość przygotowywanych produktów oraz wydajność personelu lokalu przygotowującego żywność. Poprzez prawidłowy dobór sprzętu można zaoszczędzić również mniej energii zużywanej podczas pracy.

Jakie jest inne wyposażenie gastronomiczne?

Urządzenia wymienione wyżej nie są jedynymi produktami potrzebnymi w gastronomii. Oprócz tych sprzedawanych przez firmę GMX Jacka Szymańskiego z Bydgoszczy potrzebne są również między innymi: meble, różnego rodzaju akcesoria kuchenne, zastawa stołowa i odzież gastronomiczna. Do przygotowania i przechowania żywności używa się na przykład: stoły robocze, lady, blaty lub wózki. Niezbędne są też: obieraczki, kruszarki do lodu albo ekspresy do kawy. Nie bez znaczenia jest także specjalna porcelana gastronomiczna, której wygląd można dostosować do aranżacji w lokalu gastronomicznym. Fartuchy, czepki, chusty dla kucharzy i odzież dla personelu kelnerskiego również ma bardzo duże znaczenie w branży.

Opracowanie:
Bydgoszcz, Szczytowa 11 lok. 1
tel. 691 963 374
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz