Materiał Partnera

Wariacje naleśnikowe, czyli z czym to się je.

Wariacje naleśnikowe, czyli z czym to się je.

Aksamitne i delikatne ciasto. Z nadzieniem w każdym możliwym wydaniu lub bez niego. Dla wielbicieli mięsa oraz dla wegetarian. Pikantne bądź łagodne, na słodko i na słono. Zawijane  i składane, cienkie albo grube. Naleśniki mogą przybrać różne formy i oblicza. Są częstym gościem w wielu domach, szczególnie, gdy wśród domowników są dzieci. Ale są też w menu prawie każdej restauracji. Znajdziecie je także w Słupsku, w lokalu Koty Za Płoty Naleśniki & Cafe.

Dla mniej i bardziej wymagających

Naleśnikarnie, ale też inne restauracje posiadają bogate i ciekawe menu, z którego każdy zdoła wybrać dla siebie coś dobrego. Na liście znaleźć można naleśniki z wielu stron świata. Równie dużą popularnością cieszą się nasze tradycyjne naleśniki. Dla lubiących konkrety pani Elżbieta w swoim lokalu proponuje naleśniki z mięsem (kurczak, mielona wieprzowina), których można zamówić kolorową i chrupiącą sałatkę. Dla wegetarian  i nie tylko w menu są naleśniki z rybami. Znajdziemy też naleśniki z białym serem, naleśniki z owocami, które oprószone cukrem pudrem. Wiele dodatków do naleśników, ale też produktów do różnych dań dostępnych sezonowo jest wykorzystywanych przy tworzeniu potraw. Tak więc w okresie jesienno-zimowym można skusić się na naleśniki z kapustą i grzybami w towarzystwie pikantnego czerwonego barszczu albo naleśniki z musem jabłkowym bądź gruszkowym. Latem warto rozpieścić brzuchy czymś lekkim. Pyszne sałatki, wszelkie chłodniki i zupy z sezonowych warzyw, do tego naleśniki z owocami ucieszą najbardziej delikatne podniebienia.

Coś dla najmłodszych

Każda dobra restauracja, mniejsza i większa, w swoim menu powinna posiadać menu dla dzieci, by i one mogły wybrać coś dla siebie. Naleśniki z delikatnym mięsnym farszem (np. z kurczaka) będą świetną propozycją dla małych mięsożerców. Podane z domowym rosołem czy zupą pomidorową będą stanowiły smaczne danie obiadowe. Jednak najbardziej najmłodszych gości zainteresują wszelkie słodkie propozycje. Obecnie lokale gastronomiczne dbają o to, by korzystać z sezonowych produktów, tak więc gdy dziecko uwielbia naleśniki z truskawkami, jagodami czy borówkami, lato będzie idealną porą, by zajadać się naleśnikami ze świeżymi owocami. Naleśniki dla milusińskich są także serwowane z białym serem i rodzynkami, z prażonymi jabłkami z dodatkiem cynamonu, z czekoladą czy serkiem homogenizowanym. Mogą być polane miodem lub słodkim sosem czekoladowym albo owocowym i podane z bitą śmietaną.

Pani Elżbieta w swoim lokalu poza naleśnikami oferuje także smaczne śniadania, dania obiadowe oraz zupy. Pyszny obiad zwieńczony słodkim deserem w postaci domowego ciasta lub lodów w towarzystwie aromatycznej kawy czy zimnego napoju na pewno będzie udanym momentem w ciągu dnia. Dodatkowo proponuje organizacje imprez okolicznościowych takich jak urodziny, chrzciny czy komunie. Gwarantuje smaczne jedzenie, dzięki któremu nikt nie wyjdzie z lokalu głodny i każdy będzie zadowolony.

Opracowanie:
Słupsk, Deotymy 23 lok. 1
tel. 570 047 226
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz