Artykuł sponsorowany

Tradycyjne wędzonki - wyroby, których każdy powinien spróbować

Tradycyjne wędzonki - wyroby, których każdy powinien spróbować

Dobrej jakości szynki, kiełbasy i polędwice są prawdziwym rarytasem. Obecnie wielu producentów oferuje wyroby mięsne w przystępnej cenie, lecz wraz z niską ceną zwykle idzie w parze niska jakość. Kiełbasy i wędliny z dodatkiem konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych substancji nie zachwycają smakiem, ponadto źle wpływają na zdrowie. Najlepszą alternatywą są więc tradycyjne wędzonki.

Tradycyjna receptura - klucz do dobrej jakości

Niegdyś ludzie nie mieli do dyspozycji całego zaplecza substancji stosowanych obecnie w przemyśle spożywczym. A jednak potrafili przyrządzić zachwycające smakiem i aromatem kiełbaski i wędliny. Kluczem do tego był odpowiedni sposób produkcji, a dokładniej - solenie, marynowanie i wędzenie dymem wysokiej jakości drewna. Smak takich wyrobów różnił się w zależności od regionu Polski i tak jest w zasadzie do dzisiaj. Niektórzy producenci kultywują regionalne tradycje, czerpiąc z kulinarnej historii danego obszaru i oferując swoim klientom produkty o niepowtarzalnym smaku i aromacie - takie, jakie jadali nasi przodkowie.

Tradycyjne wędzonki - zalety

Tradycyjne kiełbasy i inne mięsne produkty kolosalnie różnią się od „zwykłych” wyrobów ze sklepu. Tak, jak wspomnieliśmy wcześniej, przy ich produkcji nie używa się konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych substancji mających na celu „poprawę” mięsa i przedłużenia jego trwałości. To w znaczący sposób wpływa na ich smak, wygląd i właściwości zdrowotne. Takie wyroby nie uczulają, nie powodują problemów żołądkowych i nie zawierają substancji rakotwórczych lub potencjalnie rakotwórczych.

Inną zaletą tradycyjnych wędzonek jest fakt, że do ich produkcji wykorzystuje się wyłącznie mięso dobrej jakości. Dzięki temu produkty są zdrowe, soczyste, jędrne. Tymczasem w „zwykłej” szynce lub kiełbasie znajdziemy nie tylko niskiej jakości mięso, ale również inne elementy zwierzęce, np. chrząstki, tłuszcz, skóry. Brzmi niezbyt zachęcająco? Też się z tym zgadzamy, dlatego szczerze polecamy wysokogatunkowe tradycyjne wędzonki. Choć mają one wyższą cenę od „zwykłych” wyrobów, nie powodują problemów zdrowotnych.

Znakomite wyroby firmy Wolarek

Poszukujesz kiełbas, szynek i polędwicy świetnej jakości, wyprodukowanych przy użyciu tradycyjnych receptur? Wypróbuj produkty firmy Wolarek sp.j. z województwa małopolskiego. Firma prowadzi działalność od 1980 roku, co pozwoliło na zdobycie dużego doświadczenia, ugruntowanej pozycji na rynku i szerokiego grona zadowolonych klientów. Wykwalifikowani pracownicy każdego dnia dbają o wysoki poziom produkcji i miłą obsługę klientów. Przypieczętowaniem tych starań są nagrody i certyfikaty, m.in. Dobra Marka 2010 roku.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz